Cevap:
Osman Gazi: Osmanlıların kurucusu, hanedanın atasıdır. Türkmen geleneklerinden ayrılmamış, mutlak bir hükümdar konumunda olmayı tercih etmemiş, basit bir yaşam sürmüştür. İlk Osmanlı kaynaklarından anlaşıldığı kadarıyla, vefat edene kadar otağından hiç kopmamıştır. Dürüst, dindar, yiğit ve adalete önem veren dengeli bir şahsiyete sahip olduğu ifade edilen Osman Gazi’nin tesis ettiği vakıflar ölümünden sonra da millete hizmet etmeye devam etmiştir.
Orhan Gazi: Çok çalışkan bir liderdir. Ömrü gaza yollarında geçmiştir. Denetime önem veren ve teşkilatçı bir yapıya sahiptir. Devletin ilk kurumlarının temeli onun devrinde atılmıştır. Orhan Gazi, alçak gönüllülüğü ile halkın teveccühünü kazanmış, imarethanelerde yoksullara bizzat kendi eliyle çorba dağıtmış, onları himaye etmiştir.
1.Murat: Son derece faziletli ve yetenekli bir kumandandır. Nizamlara sıkı sıkıya bağlı, sert mizaçlı güzel ve az konuşan bir padişahtır. Savaşlarda askeri motive eden ateşli konuşmalar yapmıştır. Ava düşkün, cesareti yerinde, hayır sahibi bir kimsedir.
Yıldırım Bayezid: Cesur ve atılgan bir yapıya sahiptir. Yıldırım lakabının da bu hasletinden geldiği söylenir. Hafif kibirli, alıngan, aceleci, adil, gerektiğinde acımasızdır. Molla Fenari ve Emir Sultan’a karşı gösterdiği teveccüh ve yaptırdığı dini kurumlar ulemaya karşı gösterdiği saygının örnekleridir.