Soru: Almanca sınavım için bana 5 adet kendi şehrini tanıtan cümle , 5 tane de hayalindeki ki şehrin özelliğini tanıtan cümle gerekiyor ,çok kısa olursa sevinirim.kendi şehrim : Antalyahayalimde ki şehir: Elazığ bu şekilde olursa sevinirim​

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

Antalya

Antalya, Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Antalya şehrinin aynı ismi taşıyan merkez ilçesidir.

Antalya, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biridir. Doğası, palmiyelerle sıralanmış bulvarları, geleneksel mimarisini korumuş merkezi Kaleiçi ve büyük ölçekli turizm yatırımları ile Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Antalya aynı zamanda, Türkiye'nin büyük ölçekli göç alan kentlerinden biridir.

2010 yılı verilerine göre Antalya şehir merkezinde 502.491 erkek, 498.827 kadın olmak üzere toplam 1.001.318 kişi yaşamaktadır

ALMANCASI

Antalya Antalya ist der zentrale Stadtteil der gleichnamigen Stadt Antalya in der Mittelmeerregion. Antalya ist eines der wichtigsten Tourismuszentren der Türkei. Es ist eines der wichtigsten Tourismuszentren der Türkei mit seiner Natur, den von Palmen gesäumten Boulevards, dem zentralen Kaleiçi, das seine traditionelle Architektur bewahrt hat, und den großen Tourismusinvestitionen. Antalya ist auch eine der großen Einwanderungsstädte der Türkei. Nach Angaben von 2010 leben im Stadtzentrum von Antalya insgesamt 1.001.318 Menschen, 502.491 Männer und 498.827 Frauen.

ELAZIĞ

Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan Hazar Gölü, Uludağ ve diğer popüler kayak merkezlerini aratmayan Hazarbaba Dağı, tarihi, kültürel değerleri ve etkileyici doğası ile Elazığ, Doğu Anadolu’nun ve Türkiye’nin yükselen turizm destinasyonlarından biridir.

Yukarı Fırat Bölümü’nde bulunan Elazığ, Hazar Gölü ve Hazarbaba Dağı arasında yeşil ve maviyi buluşturan etkileyici manzaralar sunmaktadır. 4000 yıllık tarihi ile Elazığ, uzun yıllar boyunca Harput ismiyle tanınmıştır.

Romalılar, Bizanslılar, Araplar ve ardından 13.yüzyılda Türklerin egemenliğine giren bölgede, günümüzde Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma tarihi eserlerin bazıları hala varlığını korumaktadır.

Binlerce yıllık tarihi geçmişi ve gelişen yüzüyle Doğu’nun Paris’i olarak anılan Elazığ’a gidildiğinde, Elazığ ilçelerinde keşfedilebilecek pek çok tarihi, turistik ve kültürel miras bulunabilir. Bu ilçeler; Ağın, Alacakaya, Arıcak, Baskil, Elazığ Merkez, Karakoçan, Keban, Kovancılar, Maden, Palu ve Sivrice’dir.

ALMANCASI

Mit seinen historischen, kulturellen Werten und seiner beeindruckenden Natur, dem Hazarbaba-Berg, der nicht nach den Küsten des Mittelmeers und der Ägäis sucht, dem Hazar-See, Uludağ und anderen beliebten Skigebieten, ist Elazig eines der aufstrebenden Tourismusziele Ostanatoliens und der Türkei. Elazig liegt am Oberen Euphrat und bietet beeindruckende Landschaften, die Grün und Blau zwischen dem Hazar-See und dem Hazarbaba-Berg verbinden. Mit seiner 4000-jährigen Geschichte ist Elazig seit vielen Jahren als Harput bekannt. Römer, Byzantiner, Araber und dann die Türken im 13. Jahrhundert kamen unter die Herrschaft der Region, heute existieren noch einige der historischen Artefakte aus der byzantinischen, seldschukischen und osmanischen Zeit. Wenn Sie nach Elazig reisen, das mit seiner tausendjährigen Geschichte und seinem sich entwickelnden Gesicht als das Paris des Ostens bekannt ist, können Sie in den Stadtteilen von Elazig viele historische, touristische und kulturelle Sehenswürdigkeiten entdecken. Diese Grafschaften sind; Ağın, Alacakaya, Arıcak, Baskil, Elazığ Merkez, Karakoçan, Keban, Kovancilar, Maden, Palu und Sivrice.

Cevap: Antalya•Antalya ist eine sehr warme Stadt. Antalya çok sıcak bir şehir.•Antalya hat ein Meer.Antalya’nın denizi vardır.•Antalya liegt in der Mittelmeerregion.Antalya Akdeniz bölgesinde yer almaktadır.•Antalya hat 19 Bezirke.Antalya’nın 19 ilçesi vardır.•Antalya işt deine der schönsten Stadte der Türkei.(Stadte derken a harfinin üstünde iki nokta olacak.) Antalya Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biridir. Elazığ•Elazığ ist eine warme Stadt.Elazığ sıcak bir şehirdir.•Elazığ liegt in der Region Ostanatolien.Elazığ Doğu Anadolu bölgesinde yer almaktadır.•Die Sommer sind sehr heiß und trocken, die Winter sehr kalt.Yazlar çok sıcak ve kurak kışlar ise çok soğuktur.•Elazığ hat 11 Bezirke.Elazığ’ın 11 ilçesi vardır•Elazığ işt eine der schönsten Stadte der Türkei. Elazığ Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biridir.(Stadte derken a harfinin üzerinde 2 nokta var. )

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years