Konu:
BilgisayarYazar:
janiyakleinOluşturulma Zamanı:
2 yıl önceCevap:
bu ne soru tam olarak ne burada
Yazar:
mini skirt08rf
Bir cevabı oylayın:
3Yazar:
asheryphy
Bir cevabı oylayın:
7Yazar:
jaydan
Cevap:
merhaba
Açıklama:
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.-Duyu organlarının yapısında çevredeki uyarıları almaya özelleşmiş yapılara reseptör (almaç) denir.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.-Duyu organlarının yapısında çevredeki uyarıları almaya özelleşmiş yapılara reseptör (almaç) denir.Koku reseptörleri özelleşmiş sinir hücresidir. Diğer reseptörler epitel doku hücresidir.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.-Duyu organlarının yapısında çevredeki uyarıları almaya özelleşmiş yapılara reseptör (almaç) denir.Koku reseptörleri özelleşmiş sinir hücresidir. Diğer reseptörler epitel doku hücresidir.-Çevredeki uyarılar, duyu organlarındaki alıcı (reseptör) adı verilen özelleşmiş epitel hücreleri veya sinir uçlarıyla alınır.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.-Duyu organlarının yapısında çevredeki uyarıları almaya özelleşmiş yapılara reseptör (almaç) denir.Koku reseptörleri özelleşmiş sinir hücresidir. Diğer reseptörler epitel doku hücresidir.-Çevredeki uyarılar, duyu organlarındaki alıcı (reseptör) adı verilen özelleşmiş epitel hücreleri veya sinir uçlarıyla alınır.-Oluşan uyartılar beyindeki belirli merkezlere iletilerek değerlendirilir ve algı oluşur. Dolayısıyla, duyu organımızla değil, beynimizle görür, işitir veya dokunduklarımızı algılarız.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.-Duyu organlarının yapısında çevredeki uyarıları almaya özelleşmiş yapılara reseptör (almaç) denir.Koku reseptörleri özelleşmiş sinir hücresidir. Diğer reseptörler epitel doku hücresidir.-Çevredeki uyarılar, duyu organlarındaki alıcı (reseptör) adı verilen özelleşmiş epitel hücreleri veya sinir uçlarıyla alınır.-Oluşan uyartılar beyindeki belirli merkezlere iletilerek değerlendirilir ve algı oluşur. Dolayısıyla, duyu organımızla değil, beynimizle görür, işitir veya dokunduklarımızı algılarız.ad
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.-Duyu organlarının yapısında çevredeki uyarıları almaya özelleşmiş yapılara reseptör (almaç) denir.Koku reseptörleri özelleşmiş sinir hücresidir. Diğer reseptörler epitel doku hücresidir.-Çevredeki uyarılar, duyu organlarındaki alıcı (reseptör) adı verilen özelleşmiş epitel hücreleri veya sinir uçlarıyla alınır.-Oluşan uyartılar beyindeki belirli merkezlere iletilerek değerlendirilir ve algı oluşur. Dolayısıyla, duyu organımızla değil, beynimizle görür, işitir veya dokunduklarımızı algılarız.ad-Vücutta, kan basıncı ve vücut pozisyonu gibi içsel uyarılara duyarlı iç alıcılar ve vücut dışındaki uyarılara duyarlı olan dış alıcılar vardır. Örneğin dolaşım sıvısının ozmotik basıcını algılayan almaçlar, kandaki glikoz ve CO2 miktarını algılayan iç almaçlardır.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.-Duyu organlarının yapısında çevredeki uyarıları almaya özelleşmiş yapılara reseptör (almaç) denir.Koku reseptörleri özelleşmiş sinir hücresidir. Diğer reseptörler epitel doku hücresidir.-Çevredeki uyarılar, duyu organlarındaki alıcı (reseptör) adı verilen özelleşmiş epitel hücreleri veya sinir uçlarıyla alınır.-Oluşan uyartılar beyindeki belirli merkezlere iletilerek değerlendirilir ve algı oluşur. Dolayısıyla, duyu organımızla değil, beynimizle görür, işitir veya dokunduklarımızı algılarız.ad-Vücutta, kan basıncı ve vücut pozisyonu gibi içsel uyarılara duyarlı iç alıcılar ve vücut dışındaki uyarılara duyarlı olan dış alıcılar vardır. Örneğin dolaşım sıvısının ozmotik basıcını algılayan almaçlar, kandaki glikoz ve CO2 miktarını algılayan iç almaçlardır.-Dış alıcılar duyu organlarında bulunur.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.-Duyu organlarının yapısında çevredeki uyarıları almaya özelleşmiş yapılara reseptör (almaç) denir.Koku reseptörleri özelleşmiş sinir hücresidir. Diğer reseptörler epitel doku hücresidir.-Çevredeki uyarılar, duyu organlarındaki alıcı (reseptör) adı verilen özelleşmiş epitel hücreleri veya sinir uçlarıyla alınır.-Oluşan uyartılar beyindeki belirli merkezlere iletilerek değerlendirilir ve algı oluşur. Dolayısıyla, duyu organımızla değil, beynimizle görür, işitir veya dokunduklarımızı algılarız.ad-Vücutta, kan basıncı ve vücut pozisyonu gibi içsel uyarılara duyarlı iç alıcılar ve vücut dışındaki uyarılara duyarlı olan dış alıcılar vardır. Örneğin dolaşım sıvısının ozmotik basıcını algılayan almaçlar, kandaki glikoz ve CO2 miktarını algılayan iç almaçlardır.-Dış alıcılar duyu organlarında bulunur.-Tepki verdikleri uyarı tipine göre, duyu reseptörleri beş çeşittir.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.-Duyu organlarının yapısında çevredeki uyarıları almaya özelleşmiş yapılara reseptör (almaç) denir.Koku reseptörleri özelleşmiş sinir hücresidir. Diğer reseptörler epitel doku hücresidir.-Çevredeki uyarılar, duyu organlarındaki alıcı (reseptör) adı verilen özelleşmiş epitel hücreleri veya sinir uçlarıyla alınır.-Oluşan uyartılar beyindeki belirli merkezlere iletilerek değerlendirilir ve algı oluşur. Dolayısıyla, duyu organımızla değil, beynimizle görür, işitir veya dokunduklarımızı algılarız.ad-Vücutta, kan basıncı ve vücut pozisyonu gibi içsel uyarılara duyarlı iç alıcılar ve vücut dışındaki uyarılara duyarlı olan dış alıcılar vardır. Örneğin dolaşım sıvısının ozmotik basıcını algılayan almaçlar, kandaki glikoz ve CO2 miktarını algılayan iç almaçlardır.-Dış alıcılar duyu organlarında bulunur.-Tepki verdikleri uyarı tipine göre, duyu reseptörleri beş çeşittir.1. Fotoreseptörler: Gözümüzde bulunur, ışığa karşı duyarlıdır.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.-Duyu organlarının yapısında çevredeki uyarıları almaya özelleşmiş yapılara reseptör (almaç) denir.Koku reseptörleri özelleşmiş sinir hücresidir. Diğer reseptörler epitel doku hücresidir.-Çevredeki uyarılar, duyu organlarındaki alıcı (reseptör) adı verilen özelleşmiş epitel hücreleri veya sinir uçlarıyla alınır.-Oluşan uyartılar beyindeki belirli merkezlere iletilerek değerlendirilir ve algı oluşur. Dolayısıyla, duyu organımızla değil, beynimizle görür, işitir veya dokunduklarımızı algılarız.ad-Vücutta, kan basıncı ve vücut pozisyonu gibi içsel uyarılara duyarlı iç alıcılar ve vücut dışındaki uyarılara duyarlı olan dış alıcılar vardır. Örneğin dolaşım sıvısının ozmotik basıcını algılayan almaçlar, kandaki glikoz ve CO2 miktarını algılayan iç almaçlardır.-Dış alıcılar duyu organlarında bulunur.-Tepki verdikleri uyarı tipine göre, duyu reseptörleri beş çeşittir.1. Fotoreseptörler: Gözümüzde bulunur, ışığa karşı duyarlıdır.2. Kemoreseptörler: Burun ve dilde bulunur, kimyasal uyaranlara karşı duyarlıdır.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.-Duyu organlarının yapısında çevredeki uyarıları almaya özelleşmiş yapılara reseptör (almaç) denir.Koku reseptörleri özelleşmiş sinir hücresidir. Diğer reseptörler epitel doku hücresidir.-Çevredeki uyarılar, duyu organlarındaki alıcı (reseptör) adı verilen özelleşmiş epitel hücreleri veya sinir uçlarıyla alınır.-Oluşan uyartılar beyindeki belirli merkezlere iletilerek değerlendirilir ve algı oluşur. Dolayısıyla, duyu organımızla değil, beynimizle görür, işitir veya dokunduklarımızı algılarız.ad-Vücutta, kan basıncı ve vücut pozisyonu gibi içsel uyarılara duyarlı iç alıcılar ve vücut dışındaki uyarılara duyarlı olan dış alıcılar vardır. Örneğin dolaşım sıvısının ozmotik basıcını algılayan almaçlar, kandaki glikoz ve CO2 miktarını algılayan iç almaçlardır.-Dış alıcılar duyu organlarında bulunur.-Tepki verdikleri uyarı tipine göre, duyu reseptörleri beş çeşittir.1. Fotoreseptörler: Gözümüzde bulunur, ışığa karşı duyarlıdır.2. Kemoreseptörler: Burun ve dilde bulunur, kimyasal uyaranlara karşı duyarlıdır.3. Mekanoreseptörler: Deri ve kulakta bulunur. Dokunma, basınç, hareket ve ses gibi uyaranlara karşı duyarlıdır.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.-Duyu organlarının yapısında çevredeki uyarıları almaya özelleşmiş yapılara reseptör (almaç) denir.Koku reseptörleri özelleşmiş sinir hücresidir. Diğer reseptörler epitel doku hücresidir.-Çevredeki uyarılar, duyu organlarındaki alıcı (reseptör) adı verilen özelleşmiş epitel hücreleri veya sinir uçlarıyla alınır.-Oluşan uyartılar beyindeki belirli merkezlere iletilerek değerlendirilir ve algı oluşur. Dolayısıyla, duyu organımızla değil, beynimizle görür, işitir veya dokunduklarımızı algılarız.ad-Vücutta, kan basıncı ve vücut pozisyonu gibi içsel uyarılara duyarlı iç alıcılar ve vücut dışındaki uyarılara duyarlı olan dış alıcılar vardır. Örneğin dolaşım sıvısının ozmotik basıcını algılayan almaçlar, kandaki glikoz ve CO2 miktarını algılayan iç almaçlardır.-Dış alıcılar duyu organlarında bulunur.-Tepki verdikleri uyarı tipine göre, duyu reseptörleri beş çeşittir.1. Fotoreseptörler: Gözümüzde bulunur, ışığa karşı duyarlıdır.2. Kemoreseptörler: Burun ve dilde bulunur, kimyasal uyaranlara karşı duyarlıdır.3. Mekanoreseptörler: Deri ve kulakta bulunur. Dokunma, basınç, hareket ve ses gibi uyaranlara karşı duyarlıdır.4. Termoreseptör Deride bulunan ve sıcak ile soğuğu algılayan reseptörlerdir.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.-Duyu organlarının yapısında çevredeki uyarıları almaya özelleşmiş yapılara reseptör (almaç) denir.Koku reseptörleri özelleşmiş sinir hücresidir. Diğer reseptörler epitel doku hücresidir.-Çevredeki uyarılar, duyu organlarındaki alıcı (reseptör) adı verilen özelleşmiş epitel hücreleri veya sinir uçlarıyla alınır.-Oluşan uyartılar beyindeki belirli merkezlere iletilerek değerlendirilir ve algı oluşur. Dolayısıyla, duyu organımızla değil, beynimizle görür, işitir veya dokunduklarımızı algılarız.ad-Vücutta, kan basıncı ve vücut pozisyonu gibi içsel uyarılara duyarlı iç alıcılar ve vücut dışındaki uyarılara duyarlı olan dış alıcılar vardır. Örneğin dolaşım sıvısının ozmotik basıcını algılayan almaçlar, kandaki glikoz ve CO2 miktarını algılayan iç almaçlardır.-Dış alıcılar duyu organlarında bulunur.-Tepki verdikleri uyarı tipine göre, duyu reseptörleri beş çeşittir.1. Fotoreseptörler: Gözümüzde bulunur, ışığa karşı duyarlıdır.2. Kemoreseptörler: Burun ve dilde bulunur, kimyasal uyaranlara karşı duyarlıdır.3. Mekanoreseptörler: Deri ve kulakta bulunur. Dokunma, basınç, hareket ve ses gibi uyaranlara karşı duyarlıdır.4. Termoreseptör Deride bulunan ve sıcak ile soğuğu algılayan reseptörlerdir.5. Ağrı reseptörleri: Beyin dışında tüm vücutta bulunur.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.-Duyu organlarının yapısında çevredeki uyarıları almaya özelleşmiş yapılara reseptör (almaç) denir.Koku reseptörleri özelleşmiş sinir hücresidir. Diğer reseptörler epitel doku hücresidir.-Çevredeki uyarılar, duyu organlarındaki alıcı (reseptör) adı verilen özelleşmiş epitel hücreleri veya sinir uçlarıyla alınır.-Oluşan uyartılar beyindeki belirli merkezlere iletilerek değerlendirilir ve algı oluşur. Dolayısıyla, duyu organımızla değil, beynimizle görür, işitir veya dokunduklarımızı algılarız.ad-Vücutta, kan basıncı ve vücut pozisyonu gibi içsel uyarılara duyarlı iç alıcılar ve vücut dışındaki uyarılara duyarlı olan dış alıcılar vardır. Örneğin dolaşım sıvısının ozmotik basıcını algılayan almaçlar, kandaki glikoz ve CO2 miktarını algılayan iç almaçlardır.-Dış alıcılar duyu organlarında bulunur.-Tepki verdikleri uyarı tipine göre, duyu reseptörleri beş çeşittir.1. Fotoreseptörler: Gözümüzde bulunur, ışığa karşı duyarlıdır.2. Kemoreseptörler: Burun ve dilde bulunur, kimyasal uyaranlara karşı duyarlıdır.3. Mekanoreseptörler: Deri ve kulakta bulunur. Dokunma, basınç, hareket ve ses gibi uyaranlara karşı duyarlıdır.4. Termoreseptör Deride bulunan ve sıcak ile soğuğu algılayan reseptörlerdir.5. Ağrı reseptörleri: Beyin dışında tüm vücutta bulunur.Işık gibi, ses gibi reseptörlerin uyarılma şekli farklı olabilir. Ancak uyartıların iletim şekli kesinlikle aynıdır. Farklı duyuların oluşum sebebi ise merkezi sinir sisteminde farklı merkezlerde değerlendirilmesinden kaynaklanmaktadır.
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.-Duyu organlarının yapısında çevredeki uyarıları almaya özelleşmiş yapılara reseptör (almaç) denir.Koku reseptörleri özelleşmiş sinir hücresidir. Diğer reseptörler epitel doku hücresidir.-Çevredeki uyarılar, duyu organlarındaki alıcı (reseptör) adı verilen özelleşmiş epitel hücreleri veya sinir uçlarıyla alınır.-Oluşan uyartılar beyindeki belirli merkezlere iletilerek değerlendirilir ve algı oluşur. Dolayısıyla, duyu organımızla değil, beynimizle görür, işitir veya dokunduklarımızı algılarız.ad-Vücutta, kan basıncı ve vücut pozisyonu gibi içsel uyarılara duyarlı iç alıcılar ve vücut dışındaki uyarılara duyarlı olan dış alıcılar vardır. Örneğin dolaşım sıvısının ozmotik basıcını algılayan almaçlar, kandaki glikoz ve CO2 miktarını algılayan iç almaçlardır.-Dış alıcılar duyu organlarında bulunur.-Tepki verdikleri uyarı tipine göre, duyu reseptörleri beş çeşittir.1. Fotoreseptörler: Gözümüzde bulunur, ışığa karşı duyarlıdır.2. Kemoreseptörler: Burun ve dilde bulunur, kimyasal uyaranlara karşı duyarlıdır.3. Mekanoreseptörler: Deri ve kulakta bulunur. Dokunma, basınç, hareket ve ses gibi uyaranlara karşı duyarlıdır.4. Termoreseptör Deride bulunan ve sıcak ile soğuğu algılayan reseptörlerdir.5. Ağrı reseptörleri: Beyin dışında tüm vücutta bulunur.Işık gibi, ses gibi reseptörlerin uyarılma şekli farklı olabilir. Ancak uyartıların iletim şekli kesinlikle aynıdır. Farklı duyuların oluşum sebebi ise merkezi sinir sisteminde farklı merkezlerde değerlendirilmesinden kaynaklanmaktadır. A. GÖRME DUYUSU
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.-Duyu organlarının yapısında çevredeki uyarıları almaya özelleşmiş yapılara reseptör (almaç) denir.Koku reseptörleri özelleşmiş sinir hücresidir. Diğer reseptörler epitel doku hücresidir.-Çevredeki uyarılar, duyu organlarındaki alıcı (reseptör) adı verilen özelleşmiş epitel hücreleri veya sinir uçlarıyla alınır.-Oluşan uyartılar beyindeki belirli merkezlere iletilerek değerlendirilir ve algı oluşur. Dolayısıyla, duyu organımızla değil, beynimizle görür, işitir veya dokunduklarımızı algılarız.ad-Vücutta, kan basıncı ve vücut pozisyonu gibi içsel uyarılara duyarlı iç alıcılar ve vücut dışındaki uyarılara duyarlı olan dış alıcılar vardır. Örneğin dolaşım sıvısının ozmotik basıcını algılayan almaçlar, kandaki glikoz ve CO2 miktarını algılayan iç almaçlardır.-Dış alıcılar duyu organlarında bulunur.-Tepki verdikleri uyarı tipine göre, duyu reseptörleri beş çeşittir.1. Fotoreseptörler: Gözümüzde bulunur, ışığa karşı duyarlıdır.2. Kemoreseptörler: Burun ve dilde bulunur, kimyasal uyaranlara karşı duyarlıdır.3. Mekanoreseptörler: Deri ve kulakta bulunur. Dokunma, basınç, hareket ve ses gibi uyaranlara karşı duyarlıdır.4. Termoreseptör Deride bulunan ve sıcak ile soğuğu algılayan reseptörlerdir.5. Ağrı reseptörleri: Beyin dışında tüm vücutta bulunur.Işık gibi, ses gibi reseptörlerin uyarılma şekli farklı olabilir. Ancak uyartıların iletim şekli kesinlikle aynıdır. Farklı duyuların oluşum sebebi ise merkezi sinir sisteminde farklı merkezlerde değerlendirilmesinden kaynaklanmaktadır. A. GÖRME DUYUSUGöz iki kısımda incelenir; 1. Göz yuvarlağı 2. Yardımcı yapılar
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.-Duyu organlarının yapısında çevredeki uyarıları almaya özelleşmiş yapılara reseptör (almaç) denir.Koku reseptörleri özelleşmiş sinir hücresidir. Diğer reseptörler epitel doku hücresidir.-Çevredeki uyarılar, duyu organlarındaki alıcı (reseptör) adı verilen özelleşmiş epitel hücreleri veya sinir uçlarıyla alınır.-Oluşan uyartılar beyindeki belirli merkezlere iletilerek değerlendirilir ve algı oluşur. Dolayısıyla, duyu organımızla değil, beynimizle görür, işitir veya dokunduklarımızı algılarız.ad-Vücutta, kan basıncı ve vücut pozisyonu gibi içsel uyarılara duyarlı iç alıcılar ve vücut dışındaki uyarılara duyarlı olan dış alıcılar vardır. Örneğin dolaşım sıvısının ozmotik basıcını algılayan almaçlar, kandaki glikoz ve CO2 miktarını algılayan iç almaçlardır.-Dış alıcılar duyu organlarında bulunur.-Tepki verdikleri uyarı tipine göre, duyu reseptörleri beş çeşittir.1. Fotoreseptörler: Gözümüzde bulunur, ışığa karşı duyarlıdır.2. Kemoreseptörler: Burun ve dilde bulunur, kimyasal uyaranlara karşı duyarlıdır.3. Mekanoreseptörler: Deri ve kulakta bulunur. Dokunma, basınç, hareket ve ses gibi uyaranlara karşı duyarlıdır.4. Termoreseptör Deride bulunan ve sıcak ile soğuğu algılayan reseptörlerdir.5. Ağrı reseptörleri: Beyin dışında tüm vücutta bulunur.Işık gibi, ses gibi reseptörlerin uyarılma şekli farklı olabilir. Ancak uyartıların iletim şekli kesinlikle aynıdır. Farklı duyuların oluşum sebebi ise merkezi sinir sisteminde farklı merkezlerde değerlendirilmesinden kaynaklanmaktadır. A. GÖRME DUYUSUGöz iki kısımda incelenir; 1. Göz yuvarlağı 2. Yardımcı yapılar1. GÖZ YUVARLAĞI
11. SINIF ÜNİTE, KONU, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI 11.1. İnsan Fizyolojisi11.1.1. Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları11.1.1.5. Duyu organlarının yapısını ve işleyişini açıklar.a. Dokunma duyusu olan deri verilirken epitel ve temel bağ doku kısaca açıklanır.b. Duyu organlarının yapısı şema üzerinde gösterilerek açıklanır. c. Duyu organlarının yapısı işlenirken görsel ögeler, grafik düzenleyiciler, e-öğrenme nesnesi ve uygulamalarından yararlanılır.ç. Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka olarak verilir, ayrıntılı yapılarına girilmez.Kulak bölümleri dış kulak, orta kulak ve iç kulak olarak verilip ayrıntılı yapılarına girilmez.d. İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları vurgulanır.-Duyu organlarının yapısında çevredeki uyarıları almaya özelleşmiş yapılara reseptör (almaç) denir.Koku reseptörleri özelleşmiş sinir hücresidir. Diğer reseptörler epitel doku hücresidir.-Çevredeki uyarılar, duyu organlarındaki alıcı (reseptör) adı verilen özelleşmiş epitel hücreleri veya sinir uçlarıyla alınır.-Oluşan uyartılar beyindeki belirli merkezlere iletilerek değerlendirilir ve algı oluşur. Dolayısıyla, duyu organımızla değil, beynimizle görür, işitir veya dokunduklarımızı algılarız.ad-Vücutta, kan basıncı ve vücut pozisyonu gibi içsel uyarılara duyarlı iç alıcılar ve vücut dışındaki uyarılara duyarlı olan dış alıcılar vardır. Örneğin dolaşım sıvısının ozmotik basıcını algılayan almaçlar, kandaki glikoz ve CO2 miktarını algılayan iç almaçlardır.-Dış alıcılar duyu organlarında bulunur.-Tepki verdikleri uyarı tipine göre, duyu reseptörleri beş çeşittir.1. Fotoreseptörler: Gözümüzde bulunur, ışığa karşı duyarlıdır.2. Kemoreseptörler: Burun ve dilde bulunur, kimyasal uyaranlara karşı duyarlıdır.3. Mekanoreseptörler: Deri ve kulakta bulunur. Dokunma, basınç, hareket ve ses gibi uyaranlara karşı duyarlıdır.4. Termoreseptör Deride bulunan ve sıcak ile soğuğu algılayan reseptörlerdir.5. Ağrı reseptörleri: Beyin dışında tüm vücutta bulunur.Işık gibi, ses gibi reseptörlerin uyarılma şekli farklı olabilir. Ancak uyartıların iletim şekli kesinlikle aynıdır. Farklı duyuların oluşum sebebi ise merkezi sinir sisteminde farklı merkezlerde değerlendirilmesinden kaynaklanmaktadır. A. GÖRME DUYUSUGöz iki kısımda incelenir; 1. Göz yuvarlağı 2. Yardımcı yapılar1. GÖZ YUVARLAĞI-Dıştan içe doğru sert tabaka, damar tabaka ve ağ tabak (retina) olmak üzere üç tabakadan oluşur.
Yazar:
beatricearroyo
Bir cevabı oylayın:
9Yazar:
columbanoq6k5
Bir cevabı oylayın:
7Yazar:
adolfo41
Adım adım açıklama:
kolau gelsin kankam umarım dofrudur
Yazar:
rolliez87p
Bir cevabı oylayın:
6Yazar:
fergie
Cevap:
D
Açıklama:
Fransa
Yazar:
almarandolph
Bir cevabı oylayın:
2Yazar:
izaiah
Cevap:
Cevap D şıkkıdır iyi çalışmalar
Yazar:
birdieieu2
Bir cevabı oylayın:
1Bu başlığı kapatarak, bir bağlantıya tıklayarak veya başka bir şekilde gezinmeye devam ederek çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.