Soru: Anakartı kasa içerisine monte etme işlemi nasıl yapılır?

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

  1. Anakart plakası kasanın arkasına takılır.
  2. Kasa üzerinde anakartın vida deliklerine denk gelen yerler kontrol edilir. Anakart üzerinde olmayan ancak anakartın altında kalan destek vidaları(çeşitli isimleri var: anakart yükseltme vidası, standoff vida diye geçebiliyor.) sökülür. Anakartın vida deliğine denk gelen yerde yoksa bu vida takılır.
  3. Anakart, anakart yükseltme vidalarının üstüne yerleştirilir ve vidalanır. Vidaların gevşek veya aşırı sıkılmış olması anakart açısında sorunlara sebep olabilir. Vidalamanın buna dikkat edilerek yapılması gerekmektedir.

Kasa içerisine monte işlemi bu şekildedir ancak kabloların bağlanması ve donanımların takılması gibi başka aşamaları da var. İstenen aşamalar yazılırsa cevabı düzenleyemesem bile yorum olarak yazabilirim.

answer img
Cevap:

Cevap:

Ana kart  üzerinde işlemciyi, İşlemci fanını ve ram i taktıktan sonra ana kartı kasaya monte etmeye geçilebilir. Bilgisayarın en önemli parçası olan ana kartlar, genelde kasa içerisine yatık şekilde monte edilir. Ana kartların üzerinde kasa içerisine monte edilmek üzere ana kartın marka, model ve yapısına göre vida slotu bulunur.

Daha sonra kasada ana kartın vidalarının oturtulacağı vida yuvalarının yerleri tespit edilip ana kart kasa içerisinde uygun bir şekilde oturtulur ve vidaları takılır. Böylece ana kart monte edilmiş olur. Fazladan atılan bir vida ana kartın bozulmasına sebep olabilir. Vida yuvaları yerleştirildikten sonra ana kart yan panelin üzerine yerleştirilip vidalanabilir

Açıklama:

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years