Soru: I. Yorumlama opsiyonları II. Kodu otomatik tamamlama III. Kolay okunabilir kod yazma IDE (Tümleşik Geliştirme Ortamı) ile ilgili yukarıda verilen bilgilerden hangisi veya hangileri doğrudur? Lütfen birini seçin:

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Hepsi Doğru

Açıklama:

I. ) Doğru çünkü bütün IDE'lerde istediğin yere yorum satırı yani comment line ekleyebilirsin. Kimi dillerde // kullanarak, kimi dillerde # işareki kullanarak yapılabilir.

II.) Doğru çünkü çoğu IDE'ler daha önceden yarattığımız değişkenleri (variables) ve kütüphanelerden otomatik olarak eklenen/tanımlanan fonksiyonları saklıyor. Mesela bir değişkenimiz olsun, ismi ToplamBakiye. Bu değişkeni 2. kez kullanmak istediğimizde ve klavyeye "Topl" yazarasak, otomatik kendi tamamlamak ister ve silik olarak bunu yazar örneğin "ToplamBakiye" gibi. Eğer doğru tamamladığını düşünüyorsak, enter ile (IDE'ye göre basacağın tuş değişebilir) yazmadan tamamlatabiliriz.

III.) Doğru çünkü sınavlarda kağıda kod yazmamız istendiğinde satır arası boşluklar, süslü parantezler ve "TAB" boşlukları düzensiz ve karışık olabiliyor. Fakat kodumuzu IDE'lerde kodladığımızda/yazdığımızda bu boşluklar standart olduğu için kolayca okunabilir ve düzgün bir hal alıyor.

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur, kolay gelsin.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years