Soru: Veri tabanı işlemlerini gerçekleştirebilme nasıl yapılır?

Cevaplar 1

Cevap:

Açıklama:

Bir işlemsel veritabanı bir olduğunu DBMS sağlar ASİT özelliklerini veritabanı işlemleri (-taahhüt başlar) bir parantez kümesi için. Bir işlemdeki tüm yazma işlemlerinin ya hep ya hiç etkisi vardır, yani ya işlem başarılı olur ve tüm yazmalar yürürlüğe girer ya da başka bir şekilde veri tabanı işlemin herhangi bir yazısını içermeyen bir duruma getirilir. . İşlemler ayrıca eşzamanlı işlemlerin etkisinin, izolasyon seviyesi olarak bilinen belirli garantileri karşılamasını sağlar . En yüksek izolasyon seviyesi, eşzamanlı işlemlerin etkisinin seri (yani sıralı) yürütmelerine eşdeğer olduğunu garanti eden serileştirilebilirliktir .

En modern ilişkisel veritabanı yönetim sistemleri , işlemleri destekleyen veritabanları kategorisine girer. NoSQL veri depoları, eşzamanlı güncelleme ve erişim durumunda veri tutarlılığını garanti etmek için ölçeklenebilirliğe ve destek işlemlerine öncelik verir.

Bir veritabanı sisteminde, bir işlem, her biri veritabanında bilgi okuyan ve / veya yazan bir veya daha fazla veri işleme ifadesi ve sorgusundan oluşabilir. Kullanıcıları veritabanı sistemleri dikkate tutarlılık ve bütünlük çok önemli olarak veri. Basit bir işlem, veritabanı sistemine genellikle aşağıdakine benzer bir model kullanılarak, bir işlem içine sarılmış SQL gibi bir dilde verilir :

İşleme başlayın.Bir dizi veri işleme ve / veya sorgu yürütün.Herhangi bir hata oluşmazsa işlemi gerçekleştirin.Bir hata oluşursa, işlemi geri alın.

Bir işlem gerçekleştirme işlemi, veri tabanına yapılan işlem kapsamında veri işlemelerinin tüm sonuçlarını sürdürür. Bir işlem geri alma işlemi, veri tabanına işlemin kapsamı dahilindeki veri işlemlerinin kısmi sonuçlarını sürdürmez. Veritabanını tutarsız bir durumda bırakacağından, hiçbir durumda veritabanına kısmi bir işlem gerçekleştirilemez.

Dahili olarak, çok kullanıcılı veritabanları, genellikle bir işlem kimliği veya XID kullanarak işlemleri depolar ve işler .

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years