Soru: Arkadaşlar resimlerde attığım kodların çoğunun ne işe yaradığını bilmiyorum. Aranızda yardımcı olmak isteyen, iyiliği dokunabilen olursa çok mutlu olurum. Tek istediğim altta attığım her bir kodun tanımını yani ne işe yaradığını kısaca söyleyebilirseniz çok ama çok yardımcı olursunuz. Bu bir ödev ve kodların tanımını ne işe yaradığını söyleyebilmem lazım. Çalışmama yardımcı olursanız çok sevinirim.

question img
question img
question img
question img
question img

Cevaplar 1

Cevap:

<tr> kodu html'de table -yani tablo-nun sütunudur. Dolayısıyla <table> 'ın içine yazılır. Kodlarda ne kadar çok <tr> varsa sütun sayısı o kadardır.

<td> kodu html'de table -yani tablo-nun satırdır. Dolayısıyla <table> 'ın içine yazılır. Kodlarda ne kadar çok <td> varsa satır sayısı o kadardır.

else değilse demektir. if içinde yazılan şarta uyulmazsa else içinde yazılan şeyler gerçekleşir. Bu konuyu detaylıca internetten okumanızı öneririm, sizin açınızdan daha iyi olur.

echo komutu Türkçe'de yankı demektir. Komut satırında istediğimiz bir yazıyı görüntülemek için kullanılır. Mesela echo klavye yazdığımızda komut satırında klavye yazar.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years