Konu:
BiyolojiYazar:
bradley100Oluşturulma Zamanı:
2 yıl önceCevap:
1. Karbonhidrat ve yağ
2. Karbonhidrat
3. Yağ
4. Protein
Açıklama:
Proteinler aminoasitlerden oluşur. Aminoasitler de adından anlaşıldığı üzere amin ve karboksilik asit fonksiyonel gruplarını barındırır. Proteinler parçalandığında aminoasitler serbest kalarak sitoplazmaya geçer. Asitler pH'ı düşürdüğünden ortamın pH'ı azalır.
Yağlar, genel olarak yağ asidi ve gliserolden oluşur. Yağ asitleri de bir tür karboksilik asittir. Bu yüzden yağlar hidroliz olduğunda ortamda yağ asidi miktarı artar. Bu da asitliği artırır ve pH'ın düşmesine neden olur.
BAŞARILAR
EN İYİ SEÇERSEN SEVİNİRİM
:D
Yazar:
alliekjrk
Bir cevabı oylayın:
0