Soru: Kurutulan meyve ve sebzeler, yaş meyve ve sebzelere göre daha uzun süre bozulmadan saklanabilir -Reçel, bal, pekmez gibi besinler küflenmeden uzun süre bekleyebilir. Yukarıda verilen iki durumun temel nedeni enzimlerin hangi özelliğinden dolayıdır? a-Enzimlerin çalışması ortamdaki su oranı % 15’in altına düştüğünde yavaşlar b-Enzimler hücre içinde veya hücre dışında çalışabilir c-Enzimlerin etkinlikleri çok hızlı gerçekleşir d-Enzimle substrat arasında anahtar-kilit uyumu vardır e-Her farklı enzim farklı bir substrata etki gösterir ​

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

cevab bursa cunku kuruyan yada çok kaynatilan bir seyin su orani azaltmis olusun buda enzimlerin calismasini azaltir o yuzden uzun süre bozulmadan kalabilir

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years