Cevap:
Selam...
Açıklama:
Akdeniz İklimi :
Akdeniz iklimi, yaz sıcaklığı güneş ışınlarının düşme açısına, kuraklık ise alçalıcı hava hareketlerine bağlıdır. En sıcak ay ortalaması 26-28 °C, en soğuk ay ortalaması 8-10 °C dir. Yıllık sıcaklık ortalaması 18 °C dir. Kar yağışı ve don olayı çok ender görülür. En fazla yağış kışın, en az yağış yazın düşer.
Karadeniz İklimi :
Karadeniz iklimi, asıl olarak Kuzey Anadolu Dağları'nın Karadeniz'e bakan yamaçlarında görülür. Ülkemizin kuzeyinde yer alan Karadeniz kıyılarında görülen bu iklim, her mevsim yağışlı, denizel termik özellikler gösteren ılıman karakterli bir iklim tipidir.
Karasal İklim :
Karasal iklim ya da kara iklimi, deniz etkisinden uzak yerlerde görülen bir iklimdir. Kışlar soğuk ve karlı geçer, yazlar ise genellikle sıcak ve kuraktır. ... sıcaklık değerleri kışın sık sık sıfırın altına düşer. Kara ikliminde en fazla yağış ilkbaharda, en az yağış yazın düşer.
Cevap:
Çiçekli bitkilerin çok yaygın olduğu bölgelerde genelde arıcılık, kış aylarının ılık ve de güneşli geçtiği bölgelerde de seracılık yaygındır. Bu nedenden dolayı Akdeniz Bölgesi iklim özellikleri nedeniyle arıcılık ve seracılık yaygın olmaktadır. Yağışın yeterli olması durumu özellikle narenciye yetiştirilmesini arttırırken yazların sıcak olması pamuk üretimini arttırmaktadır.
Akdeniz ikliminin en etkili olduğu bölgelerde yazlar sıcak ve de kurak, kışlar ise ılık, yağışlı geçmektedir. Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde de bitki örtüsü; yaz sıcağına dayanıklı olan maki adlı çalı ve ağaçlardan oluşmaktadır. Akdeniz ikliminin görüldüğü bölgelerde kışların ılık geçmesi genelde seracılık faaliyetlerini de geliştirmiştir. Akdeniz ikliminin sık görüldüğü köylerde konutların yapımında taş çok daha çok kullanıma sunulmaktadır. Kışın hava ılık geçtiğinden dolayı ısınma sorun da oluşturmaz. Yazın ise genelde taş evler serin olur.
Umarım yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin sana
En iyi seçip takip edersen sevinirim :)
#siyahsevenn