Soru: besinlerin ağızda dişler yardımı ile iyice çiğnenerek yutulmasının sağladığı yararı açıklayınız. 10 puan

Cevaplar 1

Cevap:

Substratın (Enzimin etki ettiği parçaladığı madde)

yüzey alanı arttıkça tepkime hızı da artar

sana bunu kolay bir örnekle açıklayayım mesela üç ayrı kabımız olsun

(a.b.c)

a kabında: 100 gr bütün et

b kabında: 100 gr parçalanmış et

c kabında: 100 gr kıyma olsun

tepkime hızlarını sıralarsak c>b>a olur

substratın yüzey alanı ne kadar artarsa tepkimede o doğru orantılı olarak hızlanacak enzimin etkinliği artacaktır

umarım açıklayıcı olmuştur İyi dersler diliyorum

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years