Cevap:
Açıklama:Üretim: İnsanların İhtiyaç duyduğu mal ya da hizmetin meydana getirilmesidir.
Dağıtım: Ürünlerin tüketiciye ulaşması için üretildiği yerden malın alınıp satılacağı yere taşınması olayıdır.
Tüketim: İnsanların ihtiyaçları olan ürünleri satın alarak kullanması olayına tüketim adı verilir.
Ticaret: Kar elde etmek amacıyla yapılan alım-satım etkinliğine ticaret denir.
İhracat: Bir ülkenin ürettiği malları başka bir ülkeye veya ülkelere satmasıdır.
İthalat: Başka bir ülkeden mal getirme veya satın alma işidir.
1. Tarım:
İnsanların toprağı işleyerek, ekme ve dikme yoluyla çeşitli kültür bitkileri yetiştirmesi ve onlardan ürün elde etmesine tarım denir.
Tarım, en eski ekonomik faaliyetlerden biridir. Geçmişten günümüze tarımda uygulanan teknikler çok değişmiştir. Tarımsal üretimin ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Sulama, ilaçlama, gübreleme ve makineleşme gibi modern yöntemlerin uyguladığı kalkınmış ülkelerde tarımsal verim çok yüksektir.
2. Hayvancılık:
Türkiye’de hayvancılık tarımdan sonra gelen en önemli gelir kaynaklarından biridir. Tarıma elverişli toprakların bulanmadığı çayırların bulunduğu yerlerde büyükbaş hayvancılık, bozkırların bulunduğu yerlerde küçükbaş hayvancılık, denize kıyısı olan yerlerde balıkçılık, nüfusun yoğun olduğu yerlerde kümes hayvancılığı yaygındır.
3. Madencilik:
Yer altında bulunan cevher, sanayi hammaddesi, kömür ve petrol gibi ekonomik değeri olan herhangi bir maddeyi yeryüzüne çıkarıp onu paraya dönüştürme işidir. Madenciliğin amacı, ekonomiye gerekli doğal hammaddeyi sağlamaktır. Geçmişte en değerli enerji kaynağı olarak kabul edilen taş kömürünün yerini günümüzde doğal gaz ve petrol almıştır. Altın ve elmas gibi madenler ise ilk çağlardan itibaren insanlar için değerini sürekli k4. Sanayi:
Hammadde veya yarı işlenmiş maddelerin atölye ya da fabrikalarda işlenmesi ve kullanılabilir hâle getirilmesi sürecine denir. Sanayi, atölye tipi hafif sanayiden, tüm teknolojik imkânların kullanıldığı ağır sanayiye kadar geniş bir faaliyet alanıdır.orumuştur.