Cevap:
Yemeklik yağın bileşenleri nelerdir?
Genel olarak yemeklik yağın ana içeriği, plamitik asit, stearik asit gibi doymuş yağ asitlerinden ve oleik asit (Omega 9) ve linoleik asit (Omega 6) gibi doymamış yağ asitlerinden oluşan yağ asitleridir.
Yağ ve katı yağlardaki yağ asitlerinin bileşimi nedir?
Yemeklik yağ, doymuş ve doymamış yağ asitleri içerir. Yemeklik yağdaki doymuş yağ asitleri genellikle miristik asit, palmitik asit, laurik asit ve kaprik asitten oluşur. Yemeklik yağdaki doymamış yağ asitleri, oleik asit ve linoleik asit içerir (Soedarmo, 1985 ve Samson, 2007).
[Umarım size yardımcı olabilir;
[yanlışsa özür dilerim;
Yazar:
cocodfyo
Bir cevabı oylayın:
6Cevap:
Omega 9) ve linoleik asit (Omega 6) gibi doymamış yağ asitlerinden oluşan yağ asitleridir.
Açıklama:
bundan ötürü kovalent bağ içerir
İyi çalışmalar........
Yazar:
saige6zbl
Bir cevabı oylayın:
10