Soru: Çok hücreli ve tek hücreli canlı örnekleri yazınız. Fotosentez gerçekleştiren canlı örnekleri yazınız.

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Fotosentez Yapan Canlılar

1) Bitkiler

Bitkiler fotosentez yapan canlılar arasında yer almaktadır. Yeşil yaprakları sayesinde karbondioksit oksijene çevrilir. Fotosentezin hızı bitkilerde diğer organizmalara göre farklılık göstermektedir. Fotosentezin hızını bitkilerde ölçmek için karbon miktarını ölçmek gerekmektedir. Buna göre bitkilerde eğer karbondioksit miktarı ne kadar fazla ise fotosentez hızı da o kadar fazladır.

2) Algler

Yeryüzünde bitkilerden farklı olmak üzere algler de fotosentez yapmaktadırlar. Yapmış oldukları fotosentezi bitkilerden farklı olmak üzere güneş görmeyen bütün yerlere iletme özelliğine sahiptirler. Yapmış oldukları fotosentez ile birlikte %67 besin sağlama özelliği bulunmaktadır. Bundan dolayı algler yeryüzünde en fazla fotosentez yapan canlılar arasında yer almaktadır. Özellikle su algleri yeryüzünde ki en büyük oksijen kaynağı olarak bilinmektedir.

3) Bakteriler

Bakteriler de yine fotosentez yapan prokaryot canlılar arasında yer almaktadır. Bakterilerin bitkilerden farkı olarak kloroplast yer almamasıdır. Bakteriler de yer alan klorofil ise doğrudan sitoplazmasın da yer almaktadır. Hem yeşil hem de mor bakteriler fotosentez yapan bakteriler arasında yer almaktadır. Fotosentez esnasında bakteriler aynı zamanda su da kullanmazlar.

4) Protista

Yeryüzünde son olarak fotosentez yapan canlılar ise protistalardır. Protista ise çekirdek zarı ile ayrılmaktadır. Zarlı organller olarak da protistalar bir başka dala ayrılmaktadır. Protista olan canlılarda fotosentez beslenme açısından son derecede önemlidir.

Açıklama:

En iyi seçersen sevinirim:))

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years