Soru: Organik bileşikler ve İnorganik bileşikler arasındaki farkı açıklayınızOpti sınav için sorulmuş sorudur opti sınavında olanlar çözebilir onun haricinde çözen olursa silinecektir #OptiSınav​

Cevaplar 1

Cevap:

Selam!

Organik ve İnorganik bileşikler arasındaki farkları bilebilmen için öncellikle bu kavramlar hakkında bilgiye sahip olman lazım.

Organik bir bileşik yapılarında karbon (C), Hidrojen (H) ve Oksijen (O) atomlarınını bulunduran bileşiklerdir. Canlılar tarafından oluşturulabilirler.

İnorganik bir bileşik ise doğadan direkt hazır olarak alınabilen ve yapısında birbirleri ile bağ yapmış hidrojen ve karbon elementlerini içeren maddelerdir.

Şimdi asıl sorumuza dönelim.

İnorganik ve organik bileşikler arasındaki farklar:

İnorganik bileşikler canlıların kendi vücudunda sentezleyemediği için dışardan aldığı düzenleyici ve yapıcı-onarıcı maddelerdir. Su, mineral ve tuzlar da örnek olarak verilebilir.

Organik besinler ise, canlı vücudunda sentezlenebilen ve içinde C,H,O atomlarını bulundurur. Karbonhidratlar, yağlar, proteinler vücutta enerji verici, düzenleyici, yapıcı-onarıcı olarak kullanılırlar. Nükleik asitler de yönetici konumunda bulunur.

Başarılar!

#OptiSınav

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years