Soru: Bazı yiyecekler güneşte kurutularak su oranı azaltılır ve uzun süre bozulmadan saklanabilir. Su molekülünün hangi özelliği bu durumun ortaya çıkmasını sağlar? A) Öz ısısının yüksek olması B) Dipolar olması C) Enzimlerin çalışması için uygun ortam oluşturması D) Donduğunda öz kütlesinin azalması E) Kohezyon kuvveti oluşturması Cevap C açıklayarak yaparmısınız?

question img

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Açıklama:

Enzimlerin çalışması için ortamda % 15 civarlarında su bulunmasi gerekir. Besini bozulması için çalışması gerekli olan enzimin yeterli miktarda su bulamaması durumunda çalışması mümkün değildir.

bu yüzden cevap cdir

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years