Cevap:
D
Açıklama:
Bitkinin her hücresi fotosentez yapamaz. Bitkinin herhangi bir hücresinin fotosentez yapabilmesi için kloroplasta ihtiyacı vardır.Örneğin periderm hücresinin kloroplastı olmadığından fotosentez yapamaz. Bunlardan dolayı 3.öncül inorganik maddeden organik madde sentezi (yani fotosentez) her hücre yapamaz.
1. Öncül organik besinlerin kullanılmasıyla enerji üretimi her canlı hücrede vardır. Glikoliz zaten her hücrede olan ortak bir reaksiyondur.
2. Öncül doğrudur. Besin monomerlerinden organik madde sentezi her bitki hücresinde olur. Örneğin bir çok glikozun birleşmesiyle nişasta oluşumu verilebilir.
bunlardan dolayı cevap D
Yazar:
carolinabarnes
Bir cevabı oylayın:
10Cevap:
Açıklama:
organik besinlerin kullanilmasiyla enerji elde edilmesi: bütün hücrelerde glikoliz olur. glikolizde organik bir besin olan glikoz oksijensiz olarak yikilirken enerji üretilir. I) bütün hücrelerde ortaktir.
Bütün hücrerlerde protein sentezi yapilir. Protein sentezi aa monomerlerinden protein polimerinin üretilmesidir. Ayrica bütün bitki hücrelerinde hücre ceperi vardir. bu hücre ceperinin yapitasi ise selülozdur. Selüloz ise glikoz monomerlerinden sentezlenen bir polimerdir. yani tüm hücrelerde glikoz monomerinden selüloz polimeri üretilir. II) ortaktir
inorganik maddelerden (CO2 ve H2O) organik monomer (glikoz) sentezi sadece fotosentez yapan yaprak hücreleri gibi hücrelerde olur. diger kök veya gövde hücrelerinde bu sentez olmaz. III) ortak degildir
Yazar:
nickersodonnell
Bir cevabı oylayın:
0