Soru: "Organik atık birikimi artar." Verilen durum hangi olayın sebebi olabilir?

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Açıklama: Ayrıştırıcı canlılar, toprağın altındaki ölü varlıklardan bazı maddeleri ayrıştırarak doğadaki döngülerin devamlılığını sağlayan önemli besin zinciri elemanlarıdır. Ayrıştırıcı canlılara saprofit canlılar da denmektedir aynı zamanda.

Ayrıştırıcı canlıların etkinliklerinin azalması halinde, doğadaki dengelerde bir bozulma görülür. Bu etkinliklerin azalmasının devam etmesi halinde ise, doğadaki dengeler onarılmayacak şekilde bozulma yaşar. Şıklarda da belirtilen, heterotrof canlı sayısının azalması, üretici canlı sayısının azalması, doğadaki organik atık birkiminin artması ve doğadaki madde döngülerinin yavaşlaması gibi durumlar gözlenmesi son derece normaldir.

Ancak, ayrıştırıcı canlıların etkinliklerinin azalması halinde, atmosferdeki oksijen miktarında artma gözlemlemeyiz. Çünkü dengelerin bozulacağını ve üretici canlı sayısının azalacağını söylemiştik. Eğer üretici canlı sayısı azalırsa, atmosferdeki oksijen miktarı artamaz. Ayrıştırıcı canlıların doğada yaptıkları etkinliklere biyolojik ayrışma adı da kaynaklarda verilmektedir.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years