Soru: Sorunun fotosunu cektim yardımcı olana şimdiden teşekkür ederim

question img

Cevaplar 1

Cevap: Merhabalarr

Öncelikle Azot Döngüsü Nedir Bir Değinelim.

Azot, bitkiler ve hayvanlar atık ürettiklerinde ya da öldüklerinde, ayrışma tekrar toprağa döner. Toprakta bulunan denitrifikasyon bakterileri de nitrit ya da nitratı tekrar azot gazına dönüştürür. Böylece azot tekrar atmosfere karışır. Bakteriler azot bağlama işlemi için nitrojenaz enzimi kullanırlar.

  • Niftirikasyon Nedir? : Nitrifikasyon : Ortamda bulunan aerobik bakterilerin çeşitli formlarının azot, amonyum ve nitriti kullanarak kademe kademe nitrata dönüştürmesine nitrifikasyon denir. Amonyağın doğada önce nitrite, nitritin de nitrata dönüştürülmesi işlemidir.
  • Denitrifikasyon Nedir? : Azotun serbest hale geçerek atmosfere verilmesi: Toprakta bulunan denitrifikasyon bakterileri de azot tuzlarını tekrar atmosferin serbest azotuna dönüştürülerek atmosfere verilir. Bu olaya denitrifikasyon denir

Şimdi gelelim asil sorumuza.

Niftirikasyon Olayında Bakteriler , nitrifikasyon bakterileri doğadaki azot döngüsünün başarılı şekilde gerçekleşmesi adına çalışmaktadır.

|. Doğru✅

Denitrifikasyon olayında bakteriler amonyakı nitrite çevirir ve buna bağlı olarak yaşam enerjisi kapsamında kullanır. Tabii bazı bakteri türleri açısından nitrit, nitrata çevrilmek suretiyle de bu işlem yapılır.

||. de doğru

Fakat ayrıştırmada bakteriler rol almazlar.

Cevabımız B seçeneğidir.

iyi dersler ^^

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years