Soru: 8. Karbonhidratlar içerdiği şeker sayısına göre monosakkarit, disakkarit ve polisakkarit olarak üçe ayrılır. Buna göre monosakkaritler için aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır? A) Hidroliz ile CO₂ ve H₂O'ya kadar parçalanır. 2 B) Karbon sayıları üç ile sekiz arasında değişir. C) Yapısındaki karbon sayısına göre sınıflandırılır. D) Küçük molekül olduklarından zardaki porlardan doğru- dan geçerler. E) Pentoz ve hegzoz gibi grupları vardır. 8. Karbonhidratlar içerdiği şeker sayısına göre monosakkarit , disakkarit ve polisakkarit olarak üçe ayrılır . Buna göre monosakkaritler için aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır ? A ) Hidroliz ile CO₂ ve H₂O'ya kadar parçalanır . 2 B ) Karbon sayıları üç ile sekiz arasında değişir . C ) Yapısındaki karbon sayısına göre sınıflandırılır . D ) Küçük molekül olduklarından zardaki porlardan doğru dan geçerler . E ) Pentoz ve hegzoz gibi grupları vardır lütfen her şıkkı açıklayın​

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

Merhaba cevap A şıkkı olacaktır.

Açıklama:

A şıkkı yanlıştır çünkü hidroliz yani sindirim sırasında kendisini oluşturan en küçük yapı taşına kadar parçalanırlar karbondioksit monosakkarotlari oluşturmadığı için açığa çıkmaz.

B şıkkı doğrudur çünkü monosakkaritler kendi arasında trioz, pentoz, hegsoz yani C sayısına göre değişen grupları vardır.

C şıkkı doğrudur çünkü monosakkaritler tek şekerlidir, disakkaritler çift şekerlidir, polisakkaritler ise 2den fazla şeker içerir yani ayrı bir grup olarak değerlendirilir.

D şıkkı doğrudur çünkü monosakkaritler monomer yapıda oldukları için parçalanmadan direk geçerler hücre zarından.

E şıkkı da doğrudur zaten monosakkaritlerin trioz, pentoz ve hegsoz gibi grupları olduğunu belirtmiştim.

Anlamadığınız kısımları sorabilirsiniz.

Başarılar dilerim, kolay gelsin.

Cevap:

bence yani benim tahminimce a

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years