Soru: Ri asıyla la lar 5. 2n = 4 kromozomlu bir hücrenin bölünmesi sırasında gözlenen bazı evreler aşağıda gösterilmiştir. S 1 K A) Yalnız III 11 8888 Ou IV Bu bölünme evrelerinin hangilerinde krossing over geçirmiş kromozom bulunduğu söylenebilir? B) I ve II C) I ve IV 7. Dipl kro gös Ri asıyla la lar 5. 2n = 4 kromozomlu bir hücrenin bölünmesi sırasında gözlenen bazı evreler aşağıda gösterilmiştir . S 1 K A ) Yalnız III 11 8888 Ou IV Bu bölünme evrelerinin hangilerinde krossing over geçirmiş kromozom bulunduğu söylenebilir ? B ) I ve II C ) I ve IV 7. Dipl kro gös​

question img

Cevaplar 1

Cevap: MAYOZ EVRELERİ
  • Mayoz-1
  1. Interfaz
  2. Profaz-1
  3. Metafaz-1
  4. Anafaz-1
  5. Telofaz-1
  6. Sitokinez sonu-1
  • Mayoz-2
  1. Profaz-2
  2. Metafaz-2
  3. Anafaz-2
  4. Telofaz-2
  5. Sitokinez sonu-2

Mayoz diploit canlılarda gerçekleşir.

Bir hücrenin bölünmesi sırasında görülen evreler verilmiş, bölünme türü belirtilmemiş. Bu nedenle şekilde gösterilen ilk evre 2n= 4 kromozomlu bir canlının mitoz bölünmesine ait anafazıdır. Şayet mayoz bölünme anafazı olsaydı 2n= 2 olacağından 4 tane kromatidin ayrılması beklenirdi.

Hücre krossing over geçirmişse profaz-1 evresini geçirmiştir diyebiliriz. ll numaralı görselde 2n=4 kromozomlu bir hücrenin profaz-2 evresine ait bir görsel verilmiştir, diyebiliriz.

lll numaralı görselde anafaz-1 görülmektedir. Kromatidler değil kromozomlar ayrılmıştır. Anafaz-1, profaz-1'den sonra gerçekleşen bir evredir.

IV numaralı görselde ise metafaz evresi gözlenmektedir. Bu görselin mitoza mı yoksa mayoza mı ait bir görsel olduğuna karar veremeyiz. Bundan mütevellit krossing over için de bir yorum yapmamız söz konusu değil.

ll ve lll, cevap D.

@Blue'

İyi dersler.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years