Soru: Korti organı zarar görürse ne olur?

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

zarar görmüş olur.......

Cevap:

~Slm~

Soru: Korti organı zarar görürse ne olur?

Cevap:İşitme organı kullanılamaz hale gelir ve bu durumu yaşayan birey duyma engelli olur

Ek Bilgi

Korti Organı İşitme konusunda almaç görevi gören organa korti organı denmektedir. Ses sinyalleri sinirlere ulaşır ve burada aksiyon potansiyeline dönüşür. Böylece farklı alanlardan gelen sesin yerleri iletişim üzerinden belli bir anlam ifade edecek hale gelir. Bu sebepten dolayı korti organı memelilerdeki en önemli organlar içerisinde yer almaktadır.

Korti organı aynı zamanda memelilerin iç kulağındaki koklea bölgesinde yer alır. Birçok çeşidi sahip epitel hücreler içerisinde şerit halinde bir görüntüye sahiptir. Sesin yerlerinin sinirlere ulaşması ile beraber aksiyon potansiyeli dönüşme noktasında önemli bir göreve sahiptir.

Korti organı mekanik uyarılara hassas olan tüy hücreleri kapsamında oluşmuş bir yapıdır. Böylece sinir hücrelerine gelen sinyaller aksiyon potansiyeli üzerinden dönüşüm gösterir ve etkin bir şekilde anlamlı hale gelir. Bu bağlamda üç sıra dışı ile beraber bir sıra iç tüy hücresi yer almaktadır.

Ses sinyalleri bu hücreler kapsamında geçiş yaparak belirli bölgede dönüşüm geçirir. Böylece en hassas sesler dahil belli bir anlama sahip olur ve buna bağlı olarak iletişim imkanı sağlar. İç kulakta yer alan kokleanın scala mediasında bulunan bir yapı olarak memelilerin organlarında öne çıkmaktadır. Ortak şekilde bütün memelilerde yer alan önemli organeller içerisinde yer alır.

#Emeğe saygı

Tilkixp

♡Ivana

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years