Soru: Kontrollü ve kontrolsüz hücre bölünmesinin karşılaştırılması kontrolsüz hücre bölünmesi ile kanser arasındaki ilişki rahim ağzı kanseri ile akciğer kanserinin teşhisi, tedavisi ve korunma yolları rahim ağzı kanseri ile akciğer kanserinin toplum üzerindeki etkileri yazınız.

Cevaplar 2

Cevap:

Açıklama:

Kontrollü hücre bölünmesi sağlıklı hücrelerde gerçekleşir. Hücreler G1, S, G2 ve M kontrol noktalarından sorunsuz geçmişlerdir. Kontrolllü hücre bölünmesi İnterfaz, Profaz, Metafaz, Anafaz ve Telofaz evrelerinden oluşur.

Kontolsüz hücre bölünmesi sağlıksız hücrelerde gerçekleşir. Hücre kontrolsüz bölünmeye devam ederse tümör oluşumu gözlenir. Tümör iyi huylu ya da kötü huylu olabilir. Ancak kötü huylu olması durumunda kanser ortaya çıkar. Bu da hücrenin tüm kontrol noktalardan kaçtığı anlamına gelmektedir.

Rahim ağzı kanseri teşhisi genellikle bir uzman tarafından smear testi ile kontrol edilir. Rahim ağzı kanserinin oluşumuna sebep olanlar genelde human papilloma virüsleridiryani bunun adi HPV dir. Tedavisi genellikle ilgili bölenin temizlenmesi ile gerçekleşir.

Akciğer kanserinin teşhisi ise akciğerlerin röntgen ya da pet görüntülenmesi ile ortaya çıkar.

Her iki kanser içinde tedavi süresi uzun ve hastalık sürececinde hastanın yaşam kalitesi düşmektedir.

Cevap:

Cevap:

akciger kanserinin teşhisi ise akciğerlerin röntgen ya da pet görüntülenmesi ile ortaya çıkar.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years