Soru: 1 )Aşağıdakilerden hangisi Dismenore , ağrılı ve yoğun kanamalu menstrual döngüye sahip kişilerde kullanılabilecek bir analjeziktir? a) Mefenamik asşt b) Meloksikam c) Proksikam d) Flurbiprofen e) Parasetamaol 2) Aşağıdaki etken maddelerden hangisinin oftalmik formu mevcuttur? a) Diklofenak b) İbuprofen c) Parasetamol d) Naproksen e) Mefenamik asit

Cevaplar 1

Cevap:

Merhaba

Soru 1=>Menstrual dönemde rahimde kasılmalar görülür.Bu dönemde prostaglandin isimli hormon rahmin kasılmalarını tetikler.Regl öncesinde bu hormonun kandaki seviyesi çok yüksek seviyeye gelir.Bu nedenle ağrı ve kasılmalar artar.Mefenamik asit ve türevi ilaçlar prostaglandini baskılama konusunda yardımcı olur.Böylece ağrı ve krampları hafifletir.Bu nedenle öncelikli tercih Mefenamik asit türevleridir.

Cevap A) Mefenamik asit.

Soru 2=>Oftalmik demek tıp alanında, göze ait ve gözle ilgili olan anlamına gelmektedir.Soruda etken maddeleri verilen analjezik ilaçlardan diklofenak sodyum anti inflamatuar etkisi nedeniyle göz inflamasyonlarında da kullanılır ve oftalmik formu mevcuttur.

Cevap A) Diklofenak

Başarılar...

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years