Cevap:
Bir ülkenin gelişmiş olup olmadığını , o ülkenin eğitime önem verip vermediğinden anlayabiliriz . Bir ülkede bilim ve teknik ise ancak ve ancak eğitim ve öğretim yolu ile gelişir . Eğitim toplumlara çağ atlatır , toplumların ilim ve fen yolunda gelişmesini sağlar . Gelişmemiş , fakir bir ülke düşünelim . Bu ülke yer altı kaynakları ve yer üstü kaynakları bakımından fakir bir ülke olsun .
Bu ülkede bilim ve tekniğe önem verildiği takdirde o ülke kısa zamanda gelişir ve dünyanın en gelişmiş ülkesi haline bile gelebilir . Yeter ki bilime , ilime, ilim insanlarına önem verilsin . Oralarda beyin göçü yaşanmasın . Bir ülkede bilim ve tekniğin gelişmesi , eğitim ve öğretimin daha nitelikli verilmesini sağlar . Bilim ve tekniğin geliştiği ülkeler sosyal , siyasal , kültürel , ekonomik , idari kısacası her alanda gelişme gösterir . Bunun için de bizler de bilime ve fenne önem vermeliyiz . Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘’Gözlerimizi kapayıp yalnız yaşadığımızı varsayamayız . Ülkemizi bir çember içine alıp dünya ile ilgilenmeksizin yaşayamayız . Tersine gelişmiş uygarlaşmış bir ulus olarak uygarlık alanının üzerinde yaşayacağız ; bu yaşam ancak bilim ve fenle olur . bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve ulusun her bireyinin kafasına koyacağız . Bilim ve fen için bağ ve koşul yoktur.’’
Her alanda gelişmek için bilim ve teknolojiye her zaman önem vermeliyiz . Cennet gibi güzel ülkemizin kıymetini bilmeliyiz ve onu daha da güzel bir ülke haline dönüştürmeliyiz .
İYİ DERSLER KOLAY GELSİN