Soru: Japonlar hangi dine inanırlar?Açıklamalı ilk yazan en iyidir​

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Japonya'da Şintoizm ve Budizm olarak 2 din hakimdir. 2006 ve 2008 yıllarında yapılan araştırmalara göre, Japonya nüfusunun %40'ından azı örgütlü bir dine mensuptur (yaklaşık % 35'i Budist, % 3-4'ü ise Şinto mezheplerine ve türetilmiş dinlere ve % 1 Hristiyan).

Şintoizm dini nedir ?

Şintoizm, Budizmin yaygın bir din olduğu dönemde ortaya çıkmıştır. Çincede Şin - ''Tanrı'', To ise ''Yol'' demektir. Bu kelimelerin Japonca karşılığı ise Kami ve Mitchi'dir. 10. yüzyıldan sonra Budizm ile karıştırılmamak için Çince Tanrının Yolu anlamına gelen ''Şinto''ismi seçilmiştir.

Şintoizm, Budizmin yaygın bir din olduğu dönemde ortaya çıkmıştır. Çincede Şin - ''Tanrı'', To ise ''Yol'' demektir. Bu kelimelerin Japonca karşılığı ise Kami ve Mitchi'dir. 10. yüzyıldan sonra Budizm ile karıştırılmamak için Çince Tanrının Yolu anlamına gelen ''Şinto''ismi seçilmiştir.Şinto'da üstün güçlere sahip olduğuna inanılan birçok tanrı vardır. Bu tanrılara ''kami'' adı verilir. Tıpkı Konfüçyüs'ün öğretilerinde olduğu gibi kutsal varlıklar ''Gök Tanrıları'' ve ''Yer Altı Tanrıları'' olarak ikiye ayrılır. İyiliği temsil eden güçler göğe yakınken, kötülük tanrıları yer altında yaşar. Uzak Doğu felsefesinde önemli bir yer tutan ''Ying Yang'' öğretisiyle de benzerlik gösteren Şintoizmde ''iyi'' ile ''kötünün'' mücadelesi esastır. Kişinin ruhani olarak arınabilmesi için dünyevi isteklerden (açgözlülük, şehevi arzular ve mal mülk edinme hırsı) tamamen vazgeçmesi gerekir.

Şintoizm, Budizmin yaygın bir din olduğu dönemde ortaya çıkmıştır. Çincede Şin - ''Tanrı'', To ise ''Yol'' demektir. Bu kelimelerin Japonca karşılığı ise Kami ve Mitchi'dir. 10. yüzyıldan sonra Budizm ile karıştırılmamak için Çince Tanrının Yolu anlamına gelen ''Şinto''ismi seçilmiştir.Şinto'da üstün güçlere sahip olduğuna inanılan birçok tanrı vardır. Bu tanrılara ''kami'' adı verilir. Tıpkı Konfüçyüs'ün öğretilerinde olduğu gibi kutsal varlıklar ''Gök Tanrıları'' ve ''Yer Altı Tanrıları'' olarak ikiye ayrılır. İyiliği temsil eden güçler göğe yakınken, kötülük tanrıları yer altında yaşar. Uzak Doğu felsefesinde önemli bir yer tutan ''Ying Yang'' öğretisiyle de benzerlik gösteren Şintoizmde ''iyi'' ile ''kötünün'' mücadelesi esastır. Kişinin ruhani olarak arınabilmesi için dünyevi isteklerden (açgözlülük, şehevi arzular ve mal mülk edinme hırsı) tamamen vazgeçmesi gerekir.Şintoizmde birçok tanrı vardır. Bunların başında Amaterasu gelir. Güneş Tanrıçası olan Amaterasu Sümerliler ''Umu'' ya da ''Şamaş'' ismi ile bilinen güneş tanrısı ile benzer güçlere sahiptir. Diğer tanrılar arasında Kamikaze adındaki rüzgar tanrısı ve fırtına tanrısı Susanoo yer alır.

Budizm dini nedir ?

Fransızca Bouddhisme "Buda dini" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Sanskritçe Buddha बुद्ध z "aydınlanmış, uyanık, ermiş" sözcüğünden türetilmiştir. Daha fazla bilgi için put maddesine bakınız.

Fransızca Bouddhisme "Buda dini" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Sanskritçe Buddha बुद्ध z "aydınlanmış, uyanık, ermiş" sözcüğünden türetilmiştir. Daha fazla bilgi için put maddesine bakınız.Budizm kelimesi tarihte bilinen ilk kez Mehmet Bahaettin, Yeni Türkçe Lugat (1924) eserinde yer almıştır.

Fransızca Bouddhisme "Buda dini" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Sanskritçe Buddha बुद्ध z "aydınlanmış, uyanık, ermiş" sözcüğünden türetilmiştir. Daha fazla bilgi için put maddesine bakınız.Budizm kelimesi tarihte bilinen ilk kez Mehmet Bahaettin, Yeni Türkçe Lugat (1924) eserinde yer almıştır.Budizm kelimesi Türkçe'de "Budistlik." anlamına gelir.

iyi akşamlar

iyi dersler

Ela~

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years