Soru: Selam arkadaşlar marmara bölgesindeki bir şehirde tarım arazisi var toprağı bol verimli bir arazi değil orta verimli belki büyük diyebileceğimiz kadar bir arazi oraya tek bir ürün ekmek istiyorum ama hem görüntü olarak güzel gözüksün hemde maddi olarak bana kaar sağlasın istiyorum tavsiyeleriniz nelerdir ufak nedenlerle acıklarmısınız veya bu konu hakkında bildiğiniz bir site varmı surdan bilgi alabilirsin diyeceğiniz yardımcı olursanız sevinirim.

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

Başvurunuz Gönderiliyor...

Logo

Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri ve Teknolojileri

Kurumsal

Sektörler

Markalar

Medya Merkezi

Ar-Ge

AnasayfaMedya MerkeziBlogMarmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ür…

Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri ve Teknolojileri

Marmara Bölgesi’nin engebeli bir araziye sahip olmaması ve ekili dikili alanların varlığı, bölgede tarımsal üretimi mümkün kılmaktadır. Yükseltisinin az olması ve çeşitli iklimlerin geçiş alanında yer almasından dolayı Marmara’da, tarımsal ürün çeşitliliği ve verim yüksektir. Marmara Bölgesi’nde kullanılan modern tarım yöntemleri ve tarım teknolojileri de sektörün gelişmesini desteklemektedir.

Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri

İklimi ve bitki örtüsünün yanı sıra, modern tarıma elverişli olan verimli toprak yapısı sayesinde Marmara Bölgesi, tarım üretiminde büyük paya sahiptir. Marmara’da yetiştirilen tarım ürünleri şu şekilde sıralanmaktadır:

Buğday: Kurak yerlerde halkın geçim kaynağı olan buğday, Trakya bölümünde yetiştirilmektedir

Başvurunuz Gönderiliyor...

Logo

Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri ve Teknolojileri

Kurumsal

Sektörler

Markalar

Medya Merkezi

Ar-Ge

AnasayfaMedya MerkeziBlogMarmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ür…

Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri ve Teknolojileri

Marmara Bölgesi’nin engebeli bir araziye sahip olmaması ve ekili dikili alanların varlığı, bölgede tarımsal üretimi mümkün kılmaktadır. Yükseltisinin az olması ve çeşitli iklimlerin geçiş alanında yer almasından dolayı Marmara’da, tarımsal ürün çeşitliliği ve verim yüksektir. Marmara Bölgesi’nde kullanılan modern tarım yöntemleri ve tarım teknolojileri de sektörün gelişmesini desteklemektedir.

Marmara Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri

İklimi ve bitki örtüsünün yanı sıra, modern tarıma elverişli olan verimli toprak yapısı sayesinde Marmara Bölgesi, tarım üretiminde büyük paya sahiptir. Marmara’da yetiştirilen tarım ürünleri şu şekilde sıralanmaktadır:

Buğday: Kurak yerlerde halkın geçim kaynağı olan buğday, Trakya bölümünde yetiştirilmektedir.

Arpa: Tıpkı buğday gibi kurak bir iklim seven arpa, Trakya’nın iç kesimlerinde yetiştirilmektedir.

Mısır: Mısır tarımı, Güney Marmara bölümünde daha sık yapılmaktadır. Türkiye'nin mısır üretiminde önemli bir yer tutan bu bölge, Karadeniz ile birlikte toplam üretimin %75’ini karşılamaktadır.

Yulaf: Kocaeli, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ ve Kırklareli gibi iller, Türkiye yulaf üretiminin ortalama %60’ını gerçekleştirmektedir.

Patates: Başta Balıkesir, Kocaeli, Bursa ve Sakarya olmak üzereMarmara’daki çoğu ilde patates yetiştirilmektedir.

Soğan ve Sarımsak: Yıllık kuru soğan üretiminin büyük bir bölümü Güney Marmara’dan karşılanmaktadır. Sarımsak ise bölgedeki bütün illerde üretilmektedir.

Domates: Balkan ülkelerinden sonra ülkemizde ilk kez Güney Marmara’da yetiştirilen domates, dış ticaret yapılan tarımsal ürünlerin başında gelmektedir.Zeytin: Marmara Bölgesi, zeytin ağacı fazlalığı açısından Ege Bölgesi sonrasında ikinci sırada gelmektedir. Güney Marmara, Doğu Marmara ve Trakya kesimlerinde zeytin üretimi yapılmaktadır.

Turunçgiller: Türkiye’deki turunçgil ağaçlarının %1.5 kadarı Güney Marmara’da yer almaktadır.

Şeftali: Türkiye’nin pazar değeri yüksek ve en kaliteli şeftali meyvesi, Bursa’da yetiştirilmektedir.Armut: Üretimi gün geçtikçe artan armut meyvesi, Güney Marmara’da daha fazla yetiştirilmektedir.

Üzüm: Kuraklığa ve soğuğa dayanıklı olan üzüm, Türkiye’deki her bölgede üretilmektedir. Güney Marmara’da bunlardan biridir.

Baklagiller: Nohut, mercimek ve fasulye gibi mahsuller, yetişme zamanında yağış, olgunlaşma zamanında sıcaklık istediği için, Marmara Bölgesi kapsamında baklagil tarımı yapılmaktadır.

Ayçiçeği: Ayçiçek üretiminin %70 kadarını Marmara Bölgesi karşılamaktadır.

kanka ben sana kullanabileceğin şeyleri yazdım sen istediğini seç

İYİ TATİLER

İYİ DERSLER

EN İYİ YORUM SEÇERMİSİN ihtiyacım var ❤️✨

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years