Soru: 21 Haziran ne günü? Araştırınız.

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

cevap

Açıklama:

21 Haziran soltist tarihlerine denk gelir yani kuzey yazirm kürede gündüz sürelerinin en uzun gece sürelerinin en kisa olduğu tarihtir . bu tarihte kuzey yazirm kürede yaz yaşanmaktadır. Güney yarım kürede ise en uzun gece en kısa gündüze denk gelmektedir ve güney yarım kürede 21 Haziran da kış yaşanır . ülkemiz kuzey yarım kürede olduğundan dolayı ülkemiz 21 Haziran tarihinde yaz yaşamaktadır ve en uzun gündüz en kısa geceyi yaşamaktadır .

Cevap: SELAW

1.

● 21 Mart (ekinoks) : Gece ve gündüz eşit olur, bizim bulunduğumuz kuzey yarım kürede ilkbahar başlarken güney yarımküre sonbahara girer.

● 21 Haziran (Yaz gündönümü): Yılın en uzun gündüzü ve en kısa gecesinin yaşandığı zamandır. Kuzey yarım kürede yaz başlarken güney yarım kürede kış başlar.

2.

● 1920 - Zonguldak havzasında 1848'de açılan kömür ocaklarını Belçikalı ve Fransız şirketler işletmekteydi. I. Dünya Savaşı'ndan sonra 1919 yılında Fransız askerleri, şirketlerinin haklarını korumak bahanesiyle önce Zonguldak’ı, ardından da Karadeniz Ereğli’yi işgal etti. Ancak Zonguldak ve çevresindeki Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri'ne bağlı güçlerin karşı koymasıyla tehlikeye düşmüşler ve 21 Haziran 1920'de de bölgeyi terk etmişlerdir.

3.

Tüm Türk Dünyasının 21 Haziran KIZIL KUN (Kızıl Güneş, El Oyun, Ysyakh) BAYRAMI kutlu olsun. Türk kültürüne göre, yazın gelişini müjdeleyen bu bayram, aynı zamanda insan enerjisinin en yüksek seviyeye çıktığı gündür. Bu bayram 21 Haziran'dan sonraki ilk dolunayda kutlanır.

~İYİ DERSLER~

# Døktør = Rehberim

~ hiç kimseyi rüyanda görecek kadar sevme. Çünkü o zaman uyusan da geçmiyor...

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years