Soru: okulda iş güvenliği madde halinde acill

Cevaplar 2

Cevap:

1-)teneffüslerde sınıfların havalandırılması, öğrenci sayısına uygun büyüklükte içinde çöp poşeti bulunan kapaklı çöpnkovasının bulundurulmasıhavalandırılması.

2-) öğrenci sayısına uygun büyüklükte içinde çöp poşeti bulunan kapaklı çöp kovasınınbulundurulması.

3-) caddeye ya da araç geçişinin yoğun olduğu sokağa açılan okulönlerinde araç hız kesicilerin konulmasının sağlanması.

4-) WC ler temiz tutulmalı, günde en az bir kere iyice yıkanmalı günlük temizliği yapılmalı, yeterincehavalandırılmalı, koku oluşmasını önleyecek tedbirler alınmalı, yeterli ve uygun bir şekilde aydınlatılmalı, lavabo taşları düşmeyecek şekilde duvara montajı yapılmalı. Sağlamlıkları sık sık kontrol edilmeli.

5-) Anaokulu/anasınıfı öğrenci tuvaletlerinde hiçbir şekilde kilit sistemi olmamalı ve tüm tuvaletlerde kabin kapıları dışa açılır olmalı.

6-)kabin kapıları dışa açılır olmalı.13- Bina iç ve dışında kaymaya meyilli yüzeylerde temizlik yapılması esnasında “Dikkat Kaygan Zemin”tabelası koyulması ve zeminin kuruması ile birlikte tabelanın kaldırılması.

7-)Bina iç ve dışında kaymaya meyilli yüzeylerde temizlik yapılması esnasında “Dikkat Kaygan Zemin”tabelası koyulması ve zeminin kuruması ile birlikte tabelanın kaldırılması.14

Açıklama:

Cevap: ☆Merhabalar efenim

↪️Okullarda iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının yürütülmesi sırasında ihtiyaç duyulacak belgeleri sunarak, okullar bazında sağlık ve güvenlikle ilgili bir kayıt sisteminin alt yapısını oluşturmanın yolunu açarken aynı zamanda yönetim sisteminin gereklerinden birini yerine getirmeye imkan tanımaktadır.

●Okul ve çevresinde insan sağlığını tehdit eden zararlı maddelerin satılıp satılmadığını tespit etmeli.

●İşyeri hekimi, öğrenciler, öğretmenler olmak üzere okul içinde olası sağlık durumlarını kontrol etmekle ayrıca, okul hizmet yetkililerinin (yemekhane çalışanları) hijyen ve sağlık kontrollerinden sorumludur.

●Buzlanmaya ve kaymalara karşı uygun araç gereçle temizlenmesi, gerekli uyarı işaretlerinin konulması ve tedbirlerin alınması.

●Acil durumlarda toplanma yeri/noktası levhası ile toplanma yeri belirlenmelidir. Mümkünse her sınıf için ayrı ayrı düzenlenmelidir.

●Okul geçidi tabelası konulmalıdır.

●Yangın tatbikatı yapılarak öğrenciler biliclendirilmeli .

BAŞARILAR DILERIM

eski opti

en iyi seçersen sevinirim

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years