Cevap:
=>>Merhaba
•Bastık sıcak yenen ve bu nedenle özellikle kış mevsimlerinde tüketilen bir tatlı çeşidine denir. Az miktarda malzeme ile yapılıyor olması ve tatlı ihtiyacını gidermesi nedeniyle çok tercih edilen tatlardan biridir.
• Şimdi ise bu basit tatlının içindekileri ve nasıl yapıldığını öğenelim. Öncelikle malzemelerine bakalım:
Malzemeler:
♦1 çay bardağı pekmez
♦1 litre su (5 su bardağı)
♦1 çay bardağı şeker
♦5 yemek kaşığı buğday nişastası kullanılmaktadır.
•Şimdi ise nasıl yapıldığına bakalım:
♣Öncelikle tencereye 4 su bardağı su, pekmez ve şekeri koyarak iyice karıştıralım. Kalan 1 bardak su içerisine de nişastayı koyalım ve ezelim. Ancak nişastayı koyduğumuz suyu hemen tencereye ilave etmeyelim. Tenceredeki malzemeleri karıştırarak kaynatalım. Kaynamaya başladığında nişastalı suyu ilave edelim ve bu esnada da hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edelim. İstediğimiz koyuluğu elde ettiğimizde nişastanın kalanını koymayalım. Bu nedenle bardakta ezdiğimiz nişastayı da azar azar ilave etmeye özen gösterelim. Elde etmemiz gereken kıvam muhallebi kıvamı gibi olmalıdır. Bu kıvamı yakaladığımızda tencerenin altını kapatalım ve kaselere koyalım. Bastık sıcak tüketilir ve bu nedenle servisi de sıcak yapmalıyız.
İyi çalışmalar dilerim :)
Açıklama: