Konu:
Diğer DillerYazar:
speedy3Oluşturulma Zamanı:
1 yıl önceSure, Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayetlerin bir araya gelmesi sonucu düzenli bir tasnifle ayrılarak özel adlar alan bölümlere denir. Bu bölümler Peygamber efendimiz tarafından da belirlenmiş bölümler, surelerdir.
Sorumuza bakalım:
Surelerin adları konusunda neler söylenebilir?Cevabımız:
Sureler, Kur'an'da yer alan bölümlerin birbirleri ile manevi anlamda ahenk oluşturması bu yüzden de aslında tüm surelerin adlarında gizemli bir uyum olması bakımından mühimdir.
Zaten bakıldığında, Kur'an-ı Kerim bir bütün olarak içerisinde manevi sırların yer aldığı hazine niteliğindedir. Her ayet hatta her harf bir anlam ifade eder ve bu anlamlardan çıkarım sağlamak bir hayli güçtür. Bu durumlarda da meallere, Kur'an'ı Kerim-i iyi bilen bilginlere başvurulmalıdır.
Surelerin isimleri de bu bağlamda oldukça önemlidir. Kur'an surelerinin tümü vahiy yoluyla meydana gelmiştir. Bu yüzden de mutlaka hadis delillerine dayandırılır.
Sure isimleri çeşitli konu başlıkları altında incelenebilir. Bunlar:
şeklindedir.
Bu başlıklara bakıldığında aslında Kur'an-ı Kerim'in insanlığa gönderilmiş olan hayata karşı bir yol gösterici kaynak olduğu düşünülebilir. Çünkü her biri hayatın içinde bulunan ve feyz almamız gereken konulardır. Bir medeniyetin oluşumu ve inşası için bu surelerin başlıkları bizlere yol gösterici olacaktır.
Kur'an'da geçen surelerin isimleri sırasıyla;
Fatiha, Bakara, Al-i İmran, Nisa, Maide, Enam, Araf, Enfal, Tevbe, Yunus, Hud, Yusuf, Rad, İbrahim, Hicr, Nahl, İsra, Kehf, Meryem, Taha, Enbiya, Hac, Müminun, Nur, Furkan, Şuara, Neml, Kasas, Ankebut, Rum, Lokman, Secde, Ahzab, Sebe, Fatır, Yasin, Saffat, Sad, Zümer, Mümin, Fussilet, Şura, Zuhruf, Duhan, Casiye, Ahkaf, Muhammed, Fetih, Hucurat, Kaf, Zâriyat, Tur, Necm, Kamer, Rahman, Vakıa, Hadid, Mücadele, Haşr, Mümtehine, Saf, Cuma, Münafikun, Tegabün, Talak, Tahrim, Mülk, Kalem, Hakka, Mearic, Nuh, Cin, Müzzemmil, Müddessir, Kıyamet, İnsan, Mürselat, Nebe, Naziat, Abese, Tekvir, İnfitar, Mutaffifin, İnşikak, Büruc, Tarık, Ala, Gaşiye, Fecr, Beled, Şems, Leyl, Duha, İnşirah, Tin, Alak, Kadir, Beyyine, Zilzâl, Adiyat, Karia, Tekasür, Asr, Hümeze, Fil, Kureyş, Maun, Kevser, Kâfirun, Nasr, Tebbet, İhlas, Felak, Nas şekindedir.
Fatiha suresi ve anlamı nedir? https://eodev.com/gorev/16202358
Başarılar. :)
Betullsahinerr
Yazar:
macariowvdp
Bir cevabı oylayın:
2Selaamm!!
➫Sürelerin adları birbirine uyumludur. Bir ahenk içerisindedirler.
Bilgi;
➫Sure ayetlerden oluşan belirli bölümlere denir. Kur'anda 114 süre vardır.
➫Surelerin ilkinin ismi Fatiha,sonuncusunun ismi ise Nás'dır. İniş süresini göre ise ilki Alak ikincisi Nasr'dır.
➫Surelerin bazıları sayfalar tutarken bazıları bir satır kadar tutar.
➫En kısa süreler İhlas ve Kevser süreleridir.
➫Surelerin adı peygamberimiz tarafından konulmuştur.
➫Namaz sureleri Kur'an'ın son 10 süresidir.
➫Ayeti 100 civarında olan sürelere El-Muin adı verilir. Ayeti 100'den az olan sürelere ise El-Mesani adı verilir.
Sözlük anlamı;
➫Sağlam,güvenilir,emin anlamlarına gelir.
#OptiTim||#BlackSnoww
Yazar:
dakota401
Bir cevabı oylayın:
16