Soru: zekat islamın köprüsüdür. veren el alan elden üstündür.yarım hurma ile de olsa kendinizi ateşten koruyunuz.sadaka vermek kötü ölümü etkiler.bunlarda verilmek istenen anlamları yazınız.acil lütfenn

Cevaplar 2

Cevap:

Açıklama:

Burada paylaşmanın ihtiyacı olana yardımda bulunmanın islamın en temel şartlarından biri olduğu anlatılıyor. Zekat o kadar önemli ki islamın köprüsü olarak nitelendirilmiş hani insanlar bir musibetten kurtulunca derler ya verilmiş sadakan varmış. Bunu örnek verebiliriz sen yardıma muhtaçları korursan Allah ta seni musibetlerden korur.

Cevap:

Cevap:

1) Gerçekten tehlikeli vadileri aşmak ve selametle cennete ulaşmak için en sağlam bir köprüdür. Bu köprüyü koruyan kimse felaketlerden uzak olur. Zekatı verilmiş mal sigorta edilmiş demektir.

2) Varlıklı olan, bir şey verebileceği, yardımda bulunabileceği için, birine bir şey veren, alandan daha üstündür. Bu üstünlük yaptığı iyilikten ve yardımdan kaynaklanmaktadır. Yardım ve iyiliksever kimseleri herkes sever, sayar.

3) İmkânlar ölçüsünde sadaka vermeye çalışmak, âhiret azığı hazırlamak demektir. Bunu yarım hurma, bir bardak su ile bile sağlamak mümkündür.

4) Sadaka verip iyi bir insan olmak yerine, sadaka vermeyip kötü davranmak bizim kötü bir şekilde ceza çekeceğimiz anlamına gelir.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years