Soru: "Neva eva mahkum" ne demektir?

Cevaplar 2

Cevap:

Merhabalar  

“Neva eva” sözü “Mahkum” adlı Türk televizyon dizisinde geçmekte olup, İngilizce bir tabir olan “never ever” ifadesinin ağızda yuvarlanmasıyla söylenegelmiştir. İlgili ifade “asla ama asla” veya “asla ve kat’a” olarak Türkçe’ye çevrilebilir.

Mahkum dizisi Güney Kore dizisi olan "İnnocent Defendant" dizisinden uyarlanmıştır. 

Savcı Fırat Bulut bir sabah uyanır ve kendisini eşi ve kızını öldürmek suçlamasıyla cezaevinde bulur. Hafızasını kaybetmiş, olanları hatırlamamaktadır.  Herkes kendisini kadın ve çocuk katili olarak suçlarken avukat Cemre ısrarla onun masum olduğuna inanmaktadır. 

Yesari Holding’in ikiz çocuklarından Savaş babasının gözdesi, Barış ise evin asi çocuğudur. Baba, Barış’ı o kadar sevmez ki holdingin sadece yönetimini Savaş’a bırakmakla yetinmez, Barış’ın sevgilisinin de Savaş’la evlenmesini sağlamıştır. Barış iki kadını, savcının karısını ve kardeşi Savaş’ı öldürmüştür. Olaylar; Fırat’ın kendi masumiyeti ve Barış’ın suçlarını kanıtlama çabası, Barış’ın ise buna engel olma çabası etrafında gelişir. 

Umarım faydalı olmuştur, başarılar dilerim  

Mahkûm ile ilgili cümle 

eodev.com/gorev/4993619?referrer=searchResults  

#SPJ2 

Cevap:

Hallå ʚɞ

Neva Eva okunuşu olup "Never Ever " kelimesi dir aslında .

Asla ve asla olarak çevirebiliriz. Asla ve kesinlikle yapılamaz veya gerçekleştirilme oranı düşük olan durum ve ifadelerde never Ever kullanılır.

Bu sözde, Türk Dizisi olan Mahkum Dizisinde ikonikleşmiştir. Dizinin karakteri Barış tarafından sıkça kullanılmış ve sosyal medya platformlarında ikonik hâle gelmiştir.

Bazı İkonik Türk Dizileri :

Aşk-ı Memnu

Kiraz Mevsimi

Kaçak Gelinler

Arka Sokaklar

Yaprak Dökümü

Kırgın Çiçekler

Ezel

Leyla ile Mecnun

Adını Feriha Koydum

Kuzey Güney

Poyraz Karayel

@lClara

Glaraa

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years