Soru: Ahiret hayati olmalimi?olmaliysa nicin olmali ​

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

İSLAM

Ahirete iman neden gereklidir?

Ahirete imanı gerekli kılan pek çok neden vardır. En başta Allah'ın ilk Peygamber Hz. ademden beri gönderdiği peygamberler, ölüm sonra hayattan, kıyametten, haşirden, hesab gününden , cennet ve cehennemden söz etmişlerdir.

Ahirete iman neden gereklidir?

İnsanda bulunan ebdedi yaşama duygusu ahiretin varlığı için gereklidir. İnsan nasılki dünyaya gelmeden anne rahminde kendisine verilen mide, göz, kulak, ağız, dil vb duygular ve organlar dünya hayatına işaret ediyor ve gerekli kılıyorsa insanda bulunan ebedi yaşama arzusu da sonsuz bir alem olan ahireti gösteriri ve gerekli kılar

İnsan toplumsal bir varlıktır. İnsandaki adalet duygusu, ve Allah'ın adl ismi yani adil olması ahirete inanmayı zorunlu kılar. Esasen insanlar­daki adalet duygusunun temeli de Allah’ın adil olmasıdır. Çeşitli sebeplerden dolayı bu dünyada birçok insan, işlediği suçun cezasını tam anlamıyla çekmemekte, birtakım haksızlıklar meydana gelmektedir. Bu açıdan, adaletin tam olarak gerçekleşeceği ahiretin olması zorunludur.

Allahın sonsuz merhameti ve rahmeti ahireti gerekli kılar. Allah insanı yoktan var etmiş ve kısa dünya hayatında en güzel nimetlerle donatmıştır. İnsanı kısa dünya hayatında türlü türlü nimetlerle ikram eden Allah'ın rahmeti elbette insanı kısa dünya hayatı için yaratmamıştır

Allah'ın Kuranda cennet ve cehennmi vadetmesi ahiret için yeterli bir delildir.Cenab-ı Hak müminlere cenneti ve kâfirlere de cehennemi vadetmiştir.Cenab-ı Hak bu vaadini bizlere, peygamberleri ve kitapları aracılığı ile bildirmiştir.Demek ahireti getirmemek, bütün peygamberleri yalancı çıkarmak ve bütün kitapları yalanlamak demektir.

Açıklama:

en iyi seçmeyi unutma bugün din kültürü dersinde ogrendikte beni takip etmeyide
Cevap:

1.olmalı çünkü burda yani dünyada kötülük yapanlar orda ALLAH katında cezalandırılıyor. eğer ahiret olmasaydı o kötü insanlar cezasız kalırdı.

2. öldüğümüzde cennet veya cehenneme gidemeyiz çünkü ahirete gittikten sonra cennet veya cehenneme gideriz.

3. öldükten sonra bi yere gidemeyiz eğer ahiret yoksa nereye gideceğimiz belli değil eğer ahiret olsaydı. belli bir yer olurdu.

3 tane buldum k.b.

İYİ DERSLER

EN İYİ SEÇERSEN SEVİNİRİM

SEÇMEZSENDE CANIN SAĞOLSUN .)

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years