Cevap:
Çifçinin Giderleri: Bitkisel üretim giderleri (gübre, ilaç, tohum, akaryakıt, işçilik, vb.) Hayvansal üretim giderleri (yem, damızlık alımı, hayvan sağlığı, işçilik, enerji, vb.) Kira giderleri (arazi, konut, tesis, makine) Yatırım giderleri (arazi, tesis, makine, ekipman alımları)
Açıklama:
Hayvancılık yapan kişinin gelir elde ettiği ürünler: süt sağıp dağıtıp yoğurt yapması veya KÜMES HAYVANCILIĞI: Kümes hayvancılığı; tavukçuluk, hindicilik, kaz ve ördek yetiştiriciliği, bıldırcın yetiştiriciliği, deve kuşu yetiştiriciliği gibi kanatlı hayvanların yetiştiriciliğini kapsayan hayvancılık dalı.
Süs kuşu yetiştiriciliği, bir tarım faaliyeti sayılmadığı için bu grupta yer almaz.
Kümes hayvancılığı, hayvancılık sektörünün en gelişmiş ve teknolojiye en açık olanıdır. Aynı zamanda hayvansal protein açığının kapatılmasında dünyanın elindeki en büyük kozudur. Üretiminin kolay ve hızlı olmasının yanında maliyetinin de düşük olması başlıca üstünlüklerindendir.
Kümes hayvancılığı içinde tavukçuluk; üretim miktarı ve potansiyeliyle başta gelmektedir.
Kümes hayvancılığı elde edilen ürüne göre iki ana gruba ayrılır:
ETÇİ KÜMES HAYVANCILIĞI:
Kanatlı hayvanlardan et üretmek amacı ile yapılan faaliyetlerin bütününe verilen ad.
Kanatlı eti üreticiliği, günümüzde büyük bir sektör olmuştur. Özellikle 1990 yıllarda, artan tüketimle beraber hızlı bir gelişim göstermiştir.Bu gelişim sektörde çalışan şirketlerin entegreleşmeleriyle sonuçlanmıştır. Entegre şirketler, bünyelerinde damızlık, kuluçka,yem üretim,kesimhane ve pazarlama ünitelerini barındırırlar. Bu durumlarıyla oldukça büyük organizasyonu oluştururlar. Entegre şirketlerde sadece kümesler entegre bünyesinde değildir. Etlik kümes sahipleriyle, entegreler arasında fason üretim anlaşmalarıyla çalışma yapılır.Kümes sahipleri, genellikle küçük veya orta ölçekli çiftçilerdir. EV HANIMINI MARKET HARCAMLARI NELER: Yemek ürünleri, ekmek,süt vb gibi şeyler. EN İYİ SEÇERMİSİN