Soru: arkadaşlar merhabaöncelikle cinsiyetimin kız olduğunu belirteyim ve sorumu sorayim;1-öncelikle ramazan ayında başım çok ağrıdığı için bilerek orucumu bozdum ilaç içtim bunun günahını biliyorum 61 gün kefaret bunu tevbe ederek günahımı silebilir miyim?2-özel güne denk geldi ve kaç gün olduğunu bilmiyorum ve gusül alınması gerektiğini bile bile duş almıştım ama gusül almayı unuttum sadece abdestini aldım diğerini yapmadım tevbe edip namaz kılarsam günahım silinirnmi?lütfen cevap verirseniz sevinirim ona göre bişeyler düşüneceğim cevap verecekler boş yorum yapmasın bildireceğim teşekkür ederim ​

  • drugie-predmety

    Konu:

    DKAB
  • Yazar:

    daphne51
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 1

Cevap: merhaba!

  Öncelikle oruç soruna cevap vereyim doktor mutlaka orucunu bozup ilaç içmek zorundasın vs. dedi ise 61 gün tutmak zorunda değilsin. Ama kendi isteğinle bozduysan 61 gün tutarsan ve tövbe edersen günahını silebilirsin. Ama Allah kabul eder mi tövbeni bilemeyiz, umuyoruz ki kabul etsin.

  Bilmediğimiz ya da unuttuğumuz bir şeyden günah yazılmaz. Unuttuysan tövbe edip Allah rızası için namaz kılabilirsin. Yine umuyorum ki yazıldıysa günahın silinir, biz silinip silinmediğini bilemeyiz. Sen tövbeni içten edersen Allah muhakkak kabul eder.

  Bir de tövbe ettikten sonra tekrar aynı şeyi yaparsan tövben çok da mantıklı olmaz. Yani tövbe ettikten sonra tekrarlama aynı hataları yeterli.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years