Cevap:
İnsan hayatı anne karnında başlar. Doğumla dünyaya gelen insan temel ihtiyaçlar doğrultusunda annesine ve ailesine bağlı olarak yaşamak zorundadır. Hemen yürüme, konuşma, duyma, görme yetilerine sahip olmayan insan bir sene zarfında bu yeteneklerinin gelişmesiyle hayata adapte olmaya başlar.
Uzmanlar insan eğitiminin anne karnında başladığını savunmaktadır. Dünyada ise eğitim bir ömür boyu sürerek devam etmektedir. İnsanın yeni bir şeyler öğrenmesi, bilmesi, tecrübe etmesi yeni ufuk çizgileri çizer.
İnsan bebeklikten çocukluğu, ilk gençlikten yetişkinlik dönemine kadar birçok olay yaşar. Bu dönemlerde eğitim hayatına başlar ve eğitimini tamamlar, evlenir, aile kurar, akraba ilişkileri geliştirir. Arkadaşlıklar ve dostluklar kurar. Sosyal bir varlık olarak insani ilişkilerine önem verir.
İnsan sosyal bir varlıktır. Daima başka şeylere ihtiyaç duyar ve bağ kurar. Bu bir hayvan ya da bitki olabilir. Genelde bu bir insan olduğunda arkadaşlık, dostluk ortaya çıkar. Daha da ilerleyen vakitlerde evlilik ilişkileri, aile kurma ihtiyacı, nesil devam ettirme güdüsü şeklinde hayat devam eder.
Zamanla insan tecrübe kazanır, olgunlaşır, ihtiyarlık dönemine girer. Bu dönemde bakıma muhtaç hale gelebilir. İnsan hayatının her alanında bir takım duygu ve düşüncelere daima muhtaç yaşar. İhtiyarlık döneminde bu başa dönerek çocuk ilgisine kadar varır. İnsan doğal bir varlık olarak doğar, büyür, yaşlanır ve ölür. Geriye ise miras bırakır. Bu miras eğer yakınları varsa maddi ve manevi olarak değişebilmektedir. Öldükten sonra da mirası üzerinde hayatı adeta devam eder.
Açıklama:
en iyi seçermisin
Yazar:
red hotz0ss
Bir cevabı oylayın:
17