Soru: 8.Bakara Suresi'nin 144.ayetinin inmesiyle birlikte Müslümanlar namazlarını Kabe'ye dönerek kılmaya başladılar. Bu ayette Allah (c.c) şöyle buyurmaktadır. Biz senin, yüzünü göğe doğru çevirdiğini elbette görüyoruz. İşte şimdi kesin olarak seni memnun olacağın kıbleye döndürüyoruz. Artık yüzünü Mescid-i Haram tarafına çevir, nerede olursanız olun yüzünüzü o yöne çevirin. Kuşku yok ki kendilerine kitap verilenler, onun Rablerinden gelmiş bir gerçek olduğunu elbette bilirler. Allah (cc), onların yaptıklarından habersiz değildir." Yukarıda verilen metinde bahsedilen ayet indirilmeden önce, Müslümanların kıblesi neresiydi? A) Mescid-i Nebi B) Mescid-i Aksa C) Suffe Mescidi D) Küba Mescidi

  • drugie-predmety

    Konu:

    DKAB
  • Yazar:

    julina
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

Merhaba

Açıklama:

Ve namaz kılarken, dualarla beklediği vahiy geldi... "Artık yüzünü Mescid-i Haram'a (Kâbe'ye) doğru çevir." Asr-ı Saadet döneminde Müslümanların ilk kıblesi, Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa idi.

Peki Nerdedir?

İsrail ve Filistin'in tam ortasında yer alan Kudüs şehri, içinde bulundurduğu kutsal mekanlarla da oldukça önemli bir şehirdir. Mescid-i Aksa, Ağlama Duvarı, Kubbet-Us-Sahra gibi dini açıdan büyük önemi olan yapılara ev sahipliği yapan Kudüs'te günümüzde 800 bin civarı nüfusun olduğu bilinmektedir.

Neden Kabe'ye Döndü?

Peygamber'in Mekke'deyken atası Hz. İbrahim'in inşa ettiği Kâbe'ye dönerek namaz kıldığını söylemek mümkün. Bunun, Mekke'nin müşrik sakinlerine karşı Hz. İbrahim'in Tevhid çizgisini vurgulama hassasiyetiyle ilişkisi bulunduğu söylenebilir.

En iyi cevap seçermisin?

Cevap:

Cevap:

evet doğru cevap b seçeneği

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years