Soru: hz ilyasın hayatını anlata bilecek varmı acil lütfen ​

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

~~Selam~~

Hz.ilyas kimdir ?

Hz. İlyas (as), İsrailoğullarına peygamber olarak gönderilmiştir. Hz. Musa’dan sonra görevi devralmış, Tevrat’ta yazan hususları İsrailoğullarına okumuş ve tebliğ etmiştir.

Hz. İlyas, soyu Hz. Harun’a dayanan bir peygamberdir. İsmi Kur’an-ı Kerim’de geçen peygamberlerdendir. Şam bölgesindeki Bek şehrinde ömrünü geçirmiştir. Hz. Musa’dan sonra Beni İsrail kabilesinden bazı boylar Şam bölgesine yerleşmişler ve hak dini unutarak, putlara tapmışlardır.

Hz. İlyas (A.S) Hayatı ve hikayesi :

 Hz. İlyas’ın (as) hayatı hakkında birçok bilgi Tevrat ve Yahudi âlimlerin rivayetlerinden ibarettir. İslâmî kaynaklarda da Hz. İlyas’ın (as), Kral Ahab ve Kraliçe İzebel’in döneminde yaşadığı bildiriliyor.

 Baalbek şehrinin kralı Ahab ve karısı putperesti. Halkı da Ba’l putuna tapmaları konusunda zorluyor ve eziyet ediyorlardı. Kralın ve kraliçenin eziyetinden kaçan Hz. İlyas, 40 yaşına kadar dağda ömrünü geçirmiştir. 40 yaşında peygamberlik vahyi gelince şehre inmiş ve insanları Allah (CC) yoluna davet etme görevini yürütmeye başlamıştır.

 Kral Ahab, ilk başta putperestliği terk etmesine rağmen, daha sonra tekrar putperestliğe dönmüş ve eşiyle birlikte Hz. İlyas’ı öldürmeye kalkışmışlardır. Bunun üzerine tekrar dağlara çıkan Hz. İlyas, buradan hak dini yaymaya devam etmiştir.

 Hz. İlyas (as) peygamberlik dönemi boyunca ne kadar çabalasa da ne putperestliği ne de Kral Ahab ile Kraliçenin zulmünü sonlandıramamıştır. Kaç kere yalvarıp, Allah’tan canını almasını istese de, isteği kabül görmemiştir.

 Hz. İlyas, her ne kadar mucizeler gösterse de, bu bir yere kadar etkili olmuş, fakat putperestlik ve zulüm sona ermemiştir. En sonunda Yüce Allah (CC), Hz. İlyas’ın yakarmalarını kabul etmiş, ateşten bir at göndererek, onu gökyüzüne çıkarmıştır.

Hz. İlyas peygamberin mesleği dokumacılıktı.

iyi dersler dilerim

Rehberim makarna43 seni çok seviyorum

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years