Soru: Kurban Bayramı hakkında bilgiler veriniz.#OptiSınav​

  • drugie-predmety

    Konu:

    DKAB
  • Yazar:

    arturo
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

KURBAN BAYRAMI HAKKINDA BİLGİLER

Kurban bayramı her yıl farklı tarihlerde olan bir ibadettir kurban bayramı et bayramıdır pay verilmesi şarttır malınin 40 ta birikurban'ın kesilmesi Hz ismail'in hayata dönmesine sebep olmuştur. kan akıtmak Vacip, et dağıtmak sünnet, ise sünnet olduğuna göre kurban kesmek vaciptir. Kurban bayramı namazı 2 rekattır. kılınışı ise şöyledir.

  • İlk önce bayram namazı için niyet edilir.
  • Sübhaneke duası okunur.
  • Sübhanekeden sonra eller 3 defa tekbir getirilerek kulaklara kaldırılır.
  • İlk iki tekbirde yana bırakılır. 3 tekbirde eller göbek altına bağlanır.
  • İmam fatiha ile beraber bir sure daha okur. Cemaat topluca rükuya eyilir.
  • Rüku ve secde yapıldıktan sonra 2. rekate hazırlanılır ve eller bağlanır.
  • 2. rekatın başında imam fatiha ve bir sure okur. Sonrasında üç defa tekbir getirilerek iki el kaldırılır. 3. tekbirde eller yana bırakılır.
  • 4. tekbirde eller kalkmaz ve rükuya eğilmek gerekir.
  • Sonrasında secde yapılır ve oturulur.
  • Oturma sırasında cemaat ve imamm Ettehiyyatü, Allahümme salli, Allahümme barik ve Rabbena atina, Rabbena firli dualarını okur ve önce sağa selam verir sonra sola selam verilir. Namaz biter

Teşrik tekbiri:

"Allahu ekber, Allahu ekber, La illahe illellahu ekber ve lillahil hamd"

Anlami ise şu şekil dedir.

Allah büyüktür, Allah büyüktür, Allah'tan başka kulluk edilecek hiç bir ilah yoktur.

Allah büyüktür, Allah büyüktür, Hamd ona mahsustur. anlamı hu şekildedir.

KURBAN KESERKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

  • Kurban ın şah damarından kesilmelidir acı çektirmeden.
  • Buçaklar çok keskin olmalıdır.
  • Kurbanlığı keserken dua okunmalıdır bilen kişi okuyup kesmelidir.

#OPTISINAVDA

#PIRLANTA

Cevap:

Selam

Sorumuz: Kurban Bayramı hakkında bilgiler veriniz.

ɞ Adak, akika ve şükür kurbanları olduğu gibi her yıl Kurban Bayramı’nda vacip kurbanı kesilir. Allah’a teşekkür etmek, şükretmek ve varlığına inanışı göstermek amacıyla yapılan bir ibadettir.Müslümanlar tarafından Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden dört gün boyunca kutlanan dini bayramdır. Kurban Bayramı, her yıl farklı tarihlerde olur. Kurban Bayramında, insanlara komşulara tanıdıklara pay dağıtmak sevap ve şarttır. Kurban Bayramında, hayvandan kan dağıtmak vaciptir ve et payı dağıtmak sünnettir ayrıca kurban kesmek de vaciptir.

-Kurban bayramında bütün herkesin kurban kesmeden önce küçükten büyüğe 2 rekat namaz kılması gerekmektedir.

Kurban Bayramı Nasıl Ortaya Çıktı?

  • Kurban ibadeti Hz. İbrahim ve oğlu arasında başlar.

ɞ Hz. İbrahim evinde bir gün uyuduğu esnada, rüyasında oğlu İsmail’i kurban ettiğini görmüştür.

Bu rüya üzerine Mekke’ye gitmiştir ve oğlu İsmail’i annesinin yanında görmüştür.Oğluna rüyasından bahsetmeyerek, ip ve bir bıçak almasını söylemiştir. Sonrasında ev halkı için vadiden odun toplayacaklarını anlatmıştır.Baba ve oğul vadiye doğru ilerlerken, şeytan insan kılığında Hz. İbrahim’in karşısına çıkmıştır ve Allah’ın bu emrini yerine getirmesin diye aklını çelmeye çalışmıştır. Fakat Hz. İbrahim bu oyuna inanmamıştır.

Sonrasında baba, oğluna: “Ben seni rüyamda Allah için kurban ediyordum.” diyerek rüyasını açıklamıştır.Oğlu ise bu duruma “Babacığım sana emrolunanı yap, babacığım! Beni kurban etmek istediğin zaman, beni iple sıkıca bağla ki benden sana karşı, bir şey isabet edip de ecrim eksilmesin. Hem sen beni boğazlamak için yatırdığın zaman, yüzükoyun yatır, alnımı yere getir. Çünkü yüzüme bakınca kalbin incelir ve bu durumun Allah’ın sana emrettiği şeyi yerine getirmene engel olabileceğinden korkarım!” diyerek yanıt vermiştir.Hz. İbrahim oğlunu kurban edecekken Allah tarafından “Ey İbrahim! Rüyana sadakat gösterdin, işte sana oğlunun yerine boğazlayacağın kurbanlık, onu boğazla!” diye emredilmiştir. O günden bugüne kadarda Kurban Bayramının değerini koruruz ve kurban keseriz.

Neden Kurban Keseriz?

  • Allah'ın rızasını kazanmak ve yoksula, komşuya pay dağıtarak kardeşlerinin etle buluşmasını sağlamak için kurban kesmelidir yoksul insanlar çoğu kurban kesemez. Kardeşlik duygularının pekişmesi için. Yoksullar, Kurban kesmek için ya insan bulamazlar yada para bulamazlar. Kurban an fiyatları gittikçe artıyor o yüzden bizde onların yerine kesip onlara et payı verirsek hem yardım etmiş oluruz hemde sevap kazanmış oluruz.

ɞ Kurban Bayramı, 4 gün sürdüğü için 1.gününde,2.gününde ve 3.gününde de kurban kesebilriz.Kurban Bayramı, dini bir bayramdır. Kurban kesen kimse Müslüman kişidir. Bir çok ülkede Kurban kesilmektedir.

#Selinay

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years