Soru: selamlarr:Yahudilik dinini anlatin​

  • drugie-predmety

    Konu:

    DKAB
  • Yazar:

    foster21
  • Oluşturulma Zamanı:

    1 yıl önce

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

YAHUDİLİK NEDİR?

Yahudilik, Yahudi milletinin kültürünü, medeniyetini ve yasalarını içeren etnik bir dindir. Yahudilik etnik bir din olduğundan dolayı diğer evrensel dinlerden ayrılır. Yahudilerin çoğu İsrail'e yerleşen İsrailoğulları'nın soyundan geldiklerine inanırlar. İsrailoğulları'nın ortak soyu İbrahim'e kadar uzanır. İbrahim'in torunu olan Yakub'un Mısır'a yerleşen on iki oğlundan olan torunlarının İsrailoğulları olduğuna inanılır. Bu torunlar ise Mısır Firavunu II.Ramses tarafından köle yapılmıştır. Daha sonra Musa peygamberin öncülüğünde İsrailoğulları, Kenaan'a göç etti. İsrailoğulları'ndan her biri on iki kabileye ayrı ayrı bölünüp her biri bir halk şeklinde yayılmışlardır.

Yahudilik; Ortodoks, Muhafazakar , Reformist , Hümanist Yahudilik ve Yeniden Yapılandırıcı olmak üzere beş ana mezhebe ayrılır. Her mezhepte inanç ve kurallar farklılık gösterir. Genel olarak Yahudiler, İbrani dinlerine ait olan beş kutsal kitabın da Tanrı tarafından sadece Musa Peygamber'e indirildiğine inanırlar. Bu inançta ilk peygamber İbrahim arkasından Musa, en son peygamber ise Malaki'dir. Yahudilik dininde Tanrı ile insan arasında herhangi bir aracıya gerek yoktur. Aziz Malaki Kehanet'ine göre gelecekte gelen Mesih dünyadaki Yahudileri bir araya toplayacak ve ölülerin hepsi yeniden dirilecektir. Yahudilerin kutsal kitabı olan Tevrat'ta Tanrı'nın eşi, benzeri olmadığı ve tek olduğu ısrarla vurgulanır. Aynı kitapta Tanrı'ya beşeri özellikler verilmiş ve adının ise Yehova ve Elohim olduğu yazar. Kutsal isim olan Yehova'nın boş yere telafuz edilmesi yasaktır.

Tevrat'ta süt ve bal ülkesi olarak geçen Filistin toprakları, Yahudilerde kutsal topraklardır. Bu toprakların merkezinde bulunan Kudüs ise mabet bölgeleridir

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years