Merhaba!
Cevap:
1) B
2) A
3) C
4) B
5) A
6) C
Açıklama:
1. soruda "Bana bak! Ben ...'yım." diyor, resimde şaşkın olduğunu görebiliyoruz. Şıklarda şaşkın anlamına gelen kelime "surprised". A şıkkındaki tired yorgun anlamına, C şıkkındaki sad ise üzgün anlamına geliyor.
2. soruda karışık kelimeler verilmiş ve sıralamamız istenmiş. Ilk başa soru sözcüğümüzü yani "Nasıl?" anlamına gelen "How" kelimesini koyuyoruz. Sonra ise "hissediyorsun?, hissediyor musun?" anlamına gelen "do you feel" i yanına getiririz. En sonda ise zaten noktalama işaretimiz konur.
3. soruda resimde ne olduğu soruluyor. Resimde yer alan çocuk susamış, şıklarda da bu anlama gelen tek bir kelime var o da "thirsty". A şıkkında yer alan angry sözcüğü kızgın anlamına, B şıkkında yer alan energetic kelimesi ise enerjik anlamına geliyor.
4. soruda resimde yer alan kişilerin duyguları soruluyor. Kız mutlu, oğlan ise üzgün. Sırasıyla bu anlama gelen kelimeler "happy"(mutlu) ve "sad"(üzgün).
5. soruda Anna acıktığını söylüyor (hungry aç, acıkmak demek), Resimde ise Cindy muz yiyor. Muz yemek anlamına gelen tek bir şık var, o da A şıkkı. A şıkkında "Hadi, muz yiyelim!" diyor. B şıkkında "Hadi çalışalım!"(study çalışmak demek), C şıkkında ise "Hadi okuyalım!"(read okumak demek) diyor.
6. soruda Helen Kevin'e cevap olarak " Hadi, kitap okuyalım!" diyor, ama Kevin'in ne dediği verilmemiş. Şıklara göre ilerlersek A şıkkında "susadım" diyor, bu şık olmaz. Çünkü susayan birine hadi kitap okuyalım demeyiz. B şıkkında "şaşırdım" diyor, aynı şekilde bu şıkta olmaz. Şaşıran birine kitap okuyalım demeyiz. Ama C şıkkı olur, çünkü "sıkıldım" diyor. Sıkılan birine sıkıntıyı gidermek amacıyla kitap okuyalım diyebiliriz.
İyi dersler. #halise