Soru: Teyemmüm ne demek.....​

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

MERHABALAR EFENİM,

SORUMUZ: Teyemmüm ne demek?

CEVABIMIZA GEÇELİM: Teyemmüm, suyun bulunmaması veya zorunluluk nedeniyle kullanılamaması hâlinde abdest veya boy abdesti yerine yapılan bir fiziksel nötrleşme ve ibadete hazırlık faaliyetidir.

DERSLERİNDE BAŞARILARDİLERİM✨

(NOT: EN İYİ SEÇER MİSİN LÜTFENN)

#thwezgii

#kodakhamza003

Cevap:

Teyemmüm nedir?

Teyemmüm, suyu temin etme veya kullanma imkanının bulunmadığı durumlarda hades denilen büyük ve küçük hükmi kirliliği gidermek maksadıyla, temiz toprak veya toprak türünden bir maddeye sürülen ellerle yüzü ve iki kolu mesh etmekten ibaret hükmi temizlik demektir.

Teyemmüm abdesti nasıl alınır?

Teyemmüm abdestini almak için temiz bir toprak gereklidir. Temiz toprağa ellerin sürülmesi ve bunun akabinde yüz ve kolları dirsekler ile birlikte mesh etmek teyemmüm yapılmasını sağlar. Teyemmüm yapmak için öncelikle ne için Teyemmüm yapılacağına niyet edilir.

Teyemmüm abdesti farzları nelerdir?

Bunlardan ilki ellerin toprağa vurulması ve sonrasında yüzün mesh edilmesidir. İkincisi ise ellerin tekrar toprağa vurularak kolların mesh edilmesidir. Bir takım fıkıh kaynaklarında niyet etmek ve ellerin toprağa vurulup yüzün ve kolların mesh edilmesi olarak teyemmüm farzı iki olarak belirtilmektedir.

İyi dersler.            @ranaacar00

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years