Soru: Peygamber efendimizin hayatı kısaca araştırınız.

  • drugie-predmety

    Konu:

    DKAB
  • Yazar:

    travis75
  • Oluşturulma Zamanı:

    2 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:

[tex]merhaba[/tex]

Hz. Muhammed'in Hayatı

Hz. Muhammed, 571 yılında Mekke'de doğmuştur. Doğmadan önce babası Abdullah'ı, doğduktan sonra ise annesi Amine'yi kaybetmiştir. Bu olayların ardından dedesi Abdulmuttalib'in himayesine girmiştir. Dedesi de vefat ettikten sonra amcası Ebu Talib ile yaşamaya başlamıştır. Küçük yaşlardan itibaren ticarete atılan Hz. Muhammed, henüz peygamber olmadan önce dürüstlüğü ve güzel ahlakı ile tanınıyordu. Bu nedenle de "El Emin" yani "en emniyetli kişi" sıfatını almıştır.

25 yaşında iken Hz. Hatice ile evlenen Hz. Muhammed'in bu evlilikten 6 çocuğu olmuştur. Çocuklarının ismi ise; Kasım, Abdullah, Zeynep, Rukiye, Ümmü Gülsüm ve Fatma'dır. Hz. Muhammed, ara sıra Nur Dağı'nda yer alan Hira Mağarası'na giderdi. 610 senesinde Hira Mağarası'nda vahiy meleği olarak bilinen Cebrail (A.S.) gelerek, ilk vahiy olan "oku" emrini vermiştir. Böylece Hz. Muhammed, 40 yaşında peygamber olmuştur.

Açıklama:

Peygamber efendimizin ailesinin isimleri

Babasının adı: Abdullah

Annesinin adı: Âmine

Dedesinin adı (Babasının babası): Abdulmuttalip

Babaannesinin adı: Fâtıma bint-i Ömer el-Mahzûmiyye

Dedesinin adı (Annesinin babası): Vehb

Anneannesinin adı: Berre

Amcaları: Zübeyr (Ebû Tâhir), Ebû Tâlib, Abbâs, Dırâr, Hamza, Mukavvim, Hacl, Hâris, Ebû Leheb, Gaydak, Abdülkâbe, Kusem.

Halaları: Ümmü Hakîm el-Beydâ, Âtike, Ümeyme, Ervâ, Berre, Safiyye.

Teyzeleri: Ferîda ve Fahita

Dayıları: Abdyağûs, Ubeydyağûs.

Cevap: ѕєℓαм

Peygamber efendimiz (s.a.v.)'in Hayatı :

571 yılında Mekke'de dünyaya gelmiştir. Doğumdan önce babası Abdullah'ı, altı yaşında annesini kaybetmiştir. Annesinin vefatıyla sekiz yaşına kadar dedesi Abdülmuttalib'in, sonra amcası Ebu Talip'in yanında yaşamını sürdürmüştür. Amcasının yanında ticareti öğrenmiştir. Hz Muhammed (sav), putlara tapmaz, doğruluktan ayrılmaz,yalan söylemez, kimseyi kırmaz özellikleriyle, akıllı ve olgun davranışlarıyla, doğru sözlülüğü ve güvenilirliğiyle Kureyşliler arasında saygınlık kazanmıştır. Bundan dolayı Muhammedül Emin (Güvenilir Muhammed) denilmiştir. Ticaret işleriyle uğraşan Kureyş'in saygın ve zengin hanımlarından olan Hz. Hatice'nin yanında çalışmaya başlamış,bir dönem sonra onunla evlenmiştir. Kabe'nin onarımından sonra kutsal sayılan "Hacer ül Esvet" yerine koyulması sırasında, kabilelerin anlaşamamaları üzerine çözüm için Hz.Muhammede başvurmaları, onun saygı duyulan, sorunları çözebilecek güce sahip, uzlaştırıcı,kişilik özelliklerini gösterir. Tek bir tanrı, yaratıcı olduğunu düşünen Hz. Muhammed, zaman zaman Mekke'nin yanındaki Hira Mağrasına giderek, burada düşünceleriyle başbaşa kalmıştır. 610 yılının Ramazan ayının 27.gecesi Cebrail aracılığıyla ilk vahiy kendisine ulaşmıştır.

[tex]\color{pink}\texttt{İyi Çalışmalar}[/tex]

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years