Soru: Kelime-i şehadeti ve kelime-i tevhidi ne zaman ve ne için söyleriz?

Cevaplar 1

Cevap:

Selamm

Kelime-i Şahadet

♠︎Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü

Anlamı

♠︎Sahitlik ederim ki Allah'tan baska ilâh yoktur ve yine sahitlik ederim ki Muhammed O'nun kulu ve rasûlüdür.

Kelime-i Tevhid

♠︎Lâ ilâhe illallâh Muhammedü'r-rasûlullah

Anlamı

♠︎Allah'tan (C.C) başka ilah yoktur, Muhammed (S.A.S) Allah'ın elçisidir

Kelime-i şehadeti ve kelime-i tevhidi ne zaman ve ne için söyleriz?

Allah’tan başka bir tanrının bulunmadığını ifade eden cümlenin adıdır.

’tan başka bir tanrının bulunmadığını ifade eden cümlenin adıdır.İslâm dinine girmek isteyen kimsenin yapması gereken ilk şey kelime-i tevhidi içtenlikle benimsemesidir. Kelime-i tevhid hayatın birçok safhasında insana telkin edilir. Yeni doğan çocuğa isim konulurken kulağına kelime-i tevhid fısıldanır, ömrünün sonlarında bulunan kimseye de kelime-i tevhidi söylemesi telkin edilir.

Kelime-i tevhidin aslı, “lâ ilâhe illallah Muhammedün resûlullah” cümlelerinden ibaret olup, “Allah’tan başka tanrı yoktur, Muhammed Allah’ın elçisidir” şeklinde Türkçeye çevrilir.

ibaret olup, “Allah’tan başka tanrı yoktur, Muhammed Allah’ın elçisidir” şeklinde Türkçeye çevrilir.Arapçada “tanıklık” anlamına gelen “şehadet” ve “cümle” anlamına gelen “kelime” sözcüklerinden oluşan kelime-i şehâdet, İslam dininin beş temel esasından birincisi olup tam anlamı, “tanıklık etme ifadesi” demektir.

Kelime-i şehadetin aslı, “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlüh” cümlelerinden ibaret olup, “Allah’tan başka ilâh bulunmadığına ve Hz. Muhammed’in O’nun kulu ve elçisi olduğuna gönülden inanır, sözle de ifade ederim” şeklinde Türkçeye çevrilir.

Kelime-i şehadetin aslı, “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlüh” cümlelerinden ibaret olup, “Allah’tan başka ilâh bulunmadığına ve Hz. Muhammed’in O’nun kulu ve elçisi olduğuna gönülden inanır, sözle de ifade ederim” şeklinde Türkçeye çevrilir.İslam dini ile şereflenecek olan kimsenin ilk vazifesi sayılan kelime-i tevhid veya kelime-i şehadet, yeni doğan bir bebeğin kulağına fısıldandığı gibi ölüm döşeğinde olan kimsenin de dilinde yer alır. Ayrıca zikir olarak günlük hayatta da kullanılabilir.

İyi dersler

Bilgiler Öğretmenlerden Alınmıştır

OptiTim

Optiyolunda

Rehberimm:YTZEYNEP(Zeynoş)

Sevdiklerim

IMaviMI SəneToprakkesban

Ecihangir413

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years