Soru: →Aşağıdaki hayvanlardan hangisi kurban olarak kesilemez?A) DeveB) SığırC) KeçiD) Hindi→Kurbanla alakalı aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?A) Mal ile yapılan ibadettir.B) Kurban kesecek kişide, zengin olması, ergenlik çağına ulaşmış olması, akıl sağlığının yerinde olması vb özellikler aranır.C) Farz bir ibadettir.D) Deve kurban olarak kesilememektedir.→Aşağıda verilmiş olan ayetlerden hangisinin konusu farklıdır?A) Ey iman edenler! Allah’a ve ahiret gününe inanmadığı halde İnsanlara gösteriş olsun diye malını harcayan kimse gibi, sadakalarınızı başa kakmak ve gönül kırmak suretiyle boşa çıkarmayın. Böylesinin durumu, üzerinde biraz toprak bulunan ve maruz kaldığı şiddetli yağmurun kendisini çıplak bıraktığı bir kayanın durumu gibidir. Onlar kazandıklarından hiçbir şey elde edemezler. ALLAH kâfirler topluluğunu hidayete erdirmez. (Bakara suresi, 264. ayet)B) Kurbanlık büyük baş hayvanları da sizin için Allah’ın dininin nişanelerinden kıldık. Sizin için onlarda hayır vardır. Onlar saf saf sıralanmış dururken (kurban edeceğinizde) üzerlerine Allah’ın adını anın. Yanları üzerlerine düşüp canları çıkınca onlardan siz de yiyin, İstemeyen fakire de istemek zorunda kalan fakire de yedirin. Şükredesiniz diye onları böylece sizin hizmetinize verdik. (Hac suresi, 36. ayet)C) Sizin için onlarda belli bir zamana kadar bir takım yararlar vardır. Sonra da kurbanlık olarak varacakları yer Beyt-i Atik (Kâbe)’dır. (Hac suresi, 33. ayet)D) Gelsinler ki, kendilerine ait bir takım menfaatlere şahit olsunlar ve Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği (kurbanlık) hayvanlar üzerine belli günlerde (onları kurban ederken) Allah’ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin. (Hac suresi, 28. ayet)#OptiSınav​

  • drugie-predmety

    Konu:

    DKAB
  • Yazar:

    nichols
  • Oluşturulma Zamanı:

    2 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap:

MERHABA

Soru1: Aşağıdaki hayvanlardan hangisi kurban olarak kesilemez?

Hindi

Soru2:Kurbanla alakalı aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Deve kurban olarak kesilememektedir.

Soru3: Aşağıda verilmiş olan ayetlerden hangisinin konusu farklıdır?

A

B a ş a r ı l a r

Cevap:

1.sorunun cevabı: Hindidir.Diğer hayvanları kurban niyetine kesilebilir.

2.sorunun cevabı: D şıkkıdır az önceki sorumazdaki gibi deve kurban olarak kesilebilir demiştik.Yani cevap D şıkkı olacaktır.

3.sorunun cevabı: A şıkkı olacaktır.Çünkü B,C ve D şıklarında kurbanlık söz konusu olduğu için cevabımız A şıkkı olacaktır.

İyi Günler Dilerim.

Kolay Gelsin.

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years