Soru: Kadınların kapanması neden şarttır? Allah emretti biliyorum ama neden erkekler saçımızı görünce ne oluyor onlarınkinde saç bizimkide saç birisi nedenini söylesin (3-4 cümleden oluşsun okumaya üşeniyorum)

Cevaplar 1

Cevap:

Cevap:

merhaba**

Kadının örtünme konusu da böyledir. Kur’an, kadının örtünmesini, alçak serserilerin şerrinden korumaya yönelik bir zırh gibi tasvir eder, bir iffet sembolü olarak görür, mesture kadını bir hürriyet abidesi olarak görür.

- İslam dini gibi diğer bütün semavî dinlerin kabul ettiği temel esaslardan biri de insanların ırz, şeref ve haysiyetlerinin dokunulmazlığıdır. Evet, ilahî vahiylerde, insanların dini, canı, aklı, malı, ırzı/namusu/şeref ve haysiyeti koruma altını alınmıştır, bunlara hücum edenleri mertebesine göre cani saymıştır.

- Bu gün, kadının açık-saçık olmasını arzulayanların pek çoğu, başkasının karısına-kızına kem gözle bakmaktan çekinmeyen kimselerdir. Yoksa, kadınların ille de açık olmalarını istemelerinin altında hangi hikmet yatıyor?

- Eğer açık-saçıklık gerçekten bir özgürlük ise, önce erkekler bu işi yapsın. Diz ile göbek arası hariç diğer yerlerini açık tutsunlar, öylece çarşıya-pazara teşrif etsinler.

- Kadınların ve erkeklerin kılık kıyafetlerinin sınırlarını ancak onları yaratan Allah çizer ve onun elçisi talimat verir. Bugün en uygar kabul edilen ülkelerde erkeklerin -hiçbir dinî baskı altında kalmadan- özgür iradeleriyle giyinmeyi açılmaya tercih ettikleri bir vakıadır. Demek ki açıklık bir özgürlük değildir. Kadınların erkeklerden çok daha fazla kapanmaya ve çok daha layık olduğunu görmemek için kör olmak gerekir.

iyi dersler:))

Açıklama:

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years