Soru: Tefsir, fıkıh, kelam ve hadis nedir?

Cevaplar 2

Cevap:

Öncelikle Merhabalar :)

Tefsir İslam dini terimidir. tef'il babında yorumlamak, açıklamak manalarına gelen bir kelimedir.

Fıkıh, anlayış, anlayış tarzı veya derinliği anlamına gelen kelime, terim olarak İslami kanunların teorik ve pratik uygulama (fetva) çalışmalarına verilen ismi ifade etmektedir.

Kelâm ya da İlm-i Kelâm; İslâm dininin akāid konularını irdeleyen ve tarihî olarak bu çerçevede gelişen dinî-felsefî teorilerle ilgilenen ilim dalı. Bu anlamda kelâm, imanla ilgili konu ve sorulara izâh ve ispat getirme amacıyla geliştirilen teolojik felsefenin adıdır.

İslam dininde önemli bir yere sahip olan Hadis, sünnet kelimesi ile eş anlamı yansıtmaktadır. Hadisler Hz. Muhammed'in sözlerinin, davranışlarının, fikir ve eylemlerinin yazıyla ifade edilmiş biçimidir.

Kolay gelsin :)

Cevap: ●merhaba efenim

Tefsir nedir?

Kur'an-ı Kerim'in surelerini açıklayarak görüş ileri sürmek ve bunları yazmak ya da yorumlamak . Aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'in surelerini açıklayan eserler içinde bu kelime kullanılmaktadır.Tefsir ilminin amacı, Kur'an lafız ve ibarelerindeki murad-ı ilâhîyi en nesnel şekilde keşif ve beyan etmektir. Allah Kelâmı'nın anlamını ve maksatlarını ortaya koyma meselesini kendisine gâye edinmiş olması bakımından önemli bir bilim dalı olarak her zaman yerini korumaktadır. İslâmî ilimlerin odağı olarak nitelendirilebilir.Meâl Kur'an ayetlerinin yorumlu tercümesi, tefsir ise ayrıntılı açıklamasıdır.

Fıkıh nedir ?

Fıkıh; en geniş anlamıyla kişinin hak, yetki ve sorumluluklarının bilincinde olmasıdır. Fıkıh ilmi ise kişinin Allah'a karşı ibadet yükümlülüğünü, helal haram ölçüsünü ve kişiler arası ilişkileri inceler. Fıkıh ilminin temel kaynaklarını Kur'an, sünnet, icma ve kıyas oluşturmaktadır.Fıkıh ilmi, insanın kendi yararına ve zararına olan şeyleri bilerek dünya ve ahiret mutluluğuna ulaşmasını amaçlar. İnsanın yaratıcısına, kendine ve diğer insanlara karşı hak ve sorumluluklarını öğretir. Adaletli, huzurlu ve istikrarlı bir toplum oluşmasına katkı sağlar.

Kelam nedir?

Kelam ya da İlm-i Kelam islam dininin akaid konularını irdeleyen ve tarihi olarak bu çerçevede gelişen dini ve felsefi teorilerle ilgilenen ilim dalı. Bu anlamda kelam, imanla ilgili konu ve sorulara izah ve ispat getirme amacıyla geliştirilen teolojik felsefenin adıdır.Allah'ın varlığı ve birliğinden bunun yanında O'nun varlık alemleri ile olan ilişkilerinden bahseder.

Hadis nedir?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in ağzından çıkan yön veren ve uyarıcı olan sözlerin ifade edildiği terimdir. Hadis-i Şerif olarak adlandırılır. İnsana uyanıkken veya uykuda duyurulmak yahut vahyedilmek suretiyle iletilen her söze, ayrıca anlatılan kıssaya "hadîsü'l-cünûd" ve yapılan konuşmaya da hadis denmektedir.

BAŞARILAR DILERIM

eski opti

en iyi seçersen sevinirim

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years