Soru: Gusül Abdestinde ağza su vermenin ölçüsü nedir yani direk ağza su alıp gargara yapıp tükürsek olur mu yoksa dilin altını falan ıslatmamız gerekir mi?

  • drugie-predmety

    Konu:

    DKAB
  • Yazar:

    zaire
  • Oluşturulma Zamanı:

    2 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap:

Cevap:Gusül Abdestinin Alınış Şekli:

Gusül Abdestinin Alınış Şekli: 1. Gusül almadan önce besmele çekmeniz gerekmektedir. Euzü Besmele çektikten sonra gusül abdesti almaya başlayabilirsiniz. Gusle besmele çekerek başlamak oldukça önemlidir. Zaten İslam'da her işin başlangıcında besmele bulunmaktadır.

Gusül Abdestinin Alınış Şekli: 1. Gusül almadan önce besmele çekmeniz gerekmektedir. Euzü Besmele çektikten sonra gusül abdesti almaya başlayabilirsiniz. Gusle besmele çekerek başlamak oldukça önemlidir. Zaten İslam'da her işin başlangıcında besmele bulunmaktadır. 2. Öncelikle ellerden başlayarak vücudun avret yerleri iyice yıkanır. Tüm vücut temizlenerek pislikten arındırılır. Bu aşamada iyice temizlendiğinizden emin olmalısınız. Guslün amacı vücudu iyice temizlemektir. O yüzden vücudu kirden düzgün bir şekilde arındırdığınızdan emin olmalısınız.

Gusül Abdestinin Alınış Şekli: 1. Gusül almadan önce besmele çekmeniz gerekmektedir. Euzü Besmele çektikten sonra gusül abdesti almaya başlayabilirsiniz. Gusle besmele çekerek başlamak oldukça önemlidir. Zaten İslam'da her işin başlangıcında besmele bulunmaktadır. 2. Öncelikle ellerden başlayarak vücudun avret yerleri iyice yıkanır. Tüm vücut temizlenerek pislikten arındırılır. Bu aşamada iyice temizlendiğinizden emin olmalısınız. Guslün amacı vücudu iyice temizlemektir. O yüzden vücudu kirden düzgün bir şekilde arındırdığınızdan emin olmalısınız. 3. Besmele çekip 'Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya' diyerek abdeste başlanır.

Gusül Abdestinin Alınış Şekli: 1. Gusül almadan önce besmele çekmeniz gerekmektedir. Euzü Besmele çektikten sonra gusül abdesti almaya başlayabilirsiniz. Gusle besmele çekerek başlamak oldukça önemlidir. Zaten İslam'da her işin başlangıcında besmele bulunmaktadır. 2. Öncelikle ellerden başlayarak vücudun avret yerleri iyice yıkanır. Tüm vücut temizlenerek pislikten arındırılır. Bu aşamada iyice temizlendiğinizden emin olmalısınız. Guslün amacı vücudu iyice temizlemektir. O yüzden vücudu kirden düzgün bir şekilde arındırdığınızdan emin olmalısınız. 3. Besmele çekip 'Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya' diyerek abdeste başlanır. 4. Öncelikle normal namaz abdesti gibi abdest alınır. Bunun için ağza üç kez su alınarak gargara yapılır, ardından buruna üç kez su çekilir ve burun temizlenir.

Gusül Abdestinin Alınış Şekli: 1. Gusül almadan önce besmele çekmeniz gerekmektedir. Euzü Besmele çektikten sonra gusül abdesti almaya başlayabilirsiniz. Gusle besmele çekerek başlamak oldukça önemlidir. Zaten İslam'da her işin başlangıcında besmele bulunmaktadır. 2. Öncelikle ellerden başlayarak vücudun avret yerleri iyice yıkanır. Tüm vücut temizlenerek pislikten arındırılır. Bu aşamada iyice temizlendiğinizden emin olmalısınız. Guslün amacı vücudu iyice temizlemektir. O yüzden vücudu kirden düzgün bir şekilde arındırdığınızdan emin olmalısınız. 3. Besmele çekip 'Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya' diyerek abdeste başlanır. 4. Öncelikle normal namaz abdesti gibi abdest alınır. Bunun için ağza üç kez su alınarak gargara yapılır, ardından buruna üç kez su çekilir ve burun temizlenir. 5. Önce başa sonra sağ omuza ve ardından sol omuza 3 defa su dökülür. Omuzlar iyice yıkandıktan sonra tüm vücut tekrardan yıkanır. Böylelikle gusül abdesti alınmış olur.

Suyu gereğinden fazla veya az kullanmak, guslederken konuşmak, bir özrü olmadığı hâlde başkasından yardım istemek gusülde mekruh olan davranışlardandır.O yüzden her iki yere yapsanız daha iyi olur

Açıklama:

En iyi secersen sevinirim şimdiden teşekkürler

Cevap:

Cevap:

Ağız ve burunu yıkamanın ölçü ve sınırı, ağıza bol su verip çalkalamak, buruna bol su verip genize kadar çıkmasını sağlamaktır.

Gusülde ağzı ve burnu bir defa yıkamak farz; üç defa yıkamak ise sünnettir.

(Dil altına ulaşmasına gerek yok, bol su ile gargara yapın yeter.:)

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years