Soru: Kur'anda neler geçer​

  • drugie-predmety

    Konu:

    DKAB
  • Yazar:

    godiva
  • Oluşturulma Zamanı:

    2 yıl önce

Cevaplar 2

Cevap:

Merhabalar.

--------

Kur'an-ı Kerim, Müslümanların kutsal kitabıdır. Bu kutsal kitapta ;

  • İmanın Şartları
  • İslamın Şartları

Gibi temel İslami şeyler anlatılır. Dini anlamamızı sağlayan en temel kaynak Kur'an-ı Kerim'dir.

----------

Kur'an-ı Kerim niçin indirdi?

Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed zamanında indirilmiştir. Hz. Muhammed'in zamanında yaşadığı yerde kız çocukları öldürülüyordu ve insanlar putlara yapıyordu, Hz. Muhammed buna hep karşı çıkmıştı. Yıllar geçtikçe, bir gün Allah tarafından ona peygamberlik verildi ve Hz. Muhammed dinimizi kurdu. Bu din temel olarak :

  • İnsanlara saygı duymak
  • Sevgi göstermek
  • Adaletli olmak

Esas alınır. Kur'an-ı Kerim'in ilk emri ise "Oku!"dur.

Cevap: Merhabalar!!Kuran'ı Kerim'de genellikle Allah(c.c.)'ın sözleri geçer.Ancak yanı sıra peygamberlerin yaşadığı olaylar veya Hz Muhammed(s.a.v.)'in yaşadığı olaylar anlatılır.Allah(c.c.) Kuran-ı Kerim'i tüm müminlere bir ışık olsun diye indirmiştir.Nelerin haram yada nelerin helal olduğunu,namazı,ibadetlerini,islamın ve imanın şartlarını,Müslümanlık dinini anlayabilmemiz için önce peygamberler sonra bir çok Kutsal Kitap ile bizi din ve hak yoluna yönlendirmeyi istemiştir.Örneğin Allah(c.c.) bize dünya yaşamından sonra bir ahiret dünyası daha olacağını şu şekilde anlatmıştır.

-Biz, yakında başınıza gelecek bir azap ile sizi uyardık. Kişinin, nelere öncelik verdiğini, ilerisi için neler hazırlayıp, takdim ettiğini kontrol edeceği, kulluk sözleşmesindeki ortak taahhütlerini, Allah'a iman, kulluk ve sorumluluk bilincini şuur altına iterek örtbas edip inkârda ısrar eden kâfirin:

“- Ah ne olaydı, toprak olaydım” diyeceği gün, bu azap sizin başınıza gelecek.(Nebe' Suresi 40. Ayet)

Peygamberler ne için gönderilmiştir.

Eski toplumlarda müslümanlık dini bilinmiyordu.Allah(c.c.) bu kafir toplulukları uyarmak için onların başına bir peygamber gönderdi.Peygamberler gönderildiği topluluklara doğru yolu göstermeye,Müslümanlık dinini öğretmeye çalışsada yinede bir çok kişi sözlerini dinlemedi.Bu sebeple Allah Hz. Adem'den başlayarak Hz. Muhammed  peygamberimize kadar birçok peygamber göndermiştir.

Birçok kaynağa göre toplam 124 bin peygamber gönderilmiştir. Bazı kaynaklarda ise gönderilen peygamber sayısı 224 bindir. Kuran'ı Kerim'de 25 peygamberin adı geçer.

iyi derslerr

Cevabı biliyor musunuz? Buraya ekleyin!

Cevabı bulamıyor musunuz?

Google ile giriş yap

veya

Şifrenizi mi unuttunuz?

Hesabım yok ve şunu yapmak istiyorum: Kayıt ol

Bir dil veya bölge seçin
How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years